Gasztro

Locsolóknak: Borzas káposztás pogácsa

Kicsit időigényesebb ennek a pogácsának az elkészítése, de garantáltan nem a megszokott íz vár a vendégekre.

Hozzávalók 16-20 darabhoz:
• 1 kis fej káposzta (70-90 dkg)
• 4-5 evőkanál olaj
• ízlés szerint só, bors
• 12 dkg tejföl
• 1 tojás + a kenéshez
• 10 dkg teljes kiőrlésű liszt
• 14 dkg finomliszt
• 1 csomag sütőpor
• zabpehely a meghintéshez

Borzas káposztás pogácsa

A káposztát megtisztítjuk, lereszeljük. Sózzuk, rövid ideig állni hagyjuk. Az olajat egy lábosban felhevítjük, majd megpároljuk rajta a kicsavart káposztát. Sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük, majd kiterítve hagyjuk hűlni.

Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, majd összegyúrjuk, és lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk. A tetejét megkenjük tojással, meghintjük zabpehellyel, és lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral fedett vagy zsírral kikent tepsibe tesszük őket, kis távolságokat hagyva köztük. 170 C fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Elkészítési idő: 70 perc
1 darab 98 kcal

 A márciusi tartalomból:

• Húsvétoljon Kovács Lázárral
• Nyulak és bárányok
• Kínáljuk pogácsával a locsolókat!
• Sietős háziasszony kedvence: levelestészta
• Az öt legjobb kuglóf uzsonnára

Itt tudsz előfizetni!»

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top