Gazdaságosan: Ropogósra sült füstölt csülök snidlinges burgonyapürével |
Hozzávalók 4 személyre:
• 1darab füstölt hátsó csülök
A püréhez:
• 1 kg burgonya
• 5 dkg vaj
• só
• tej
• 1 csokor metélőhagyma, apróra vágva
A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Azonnal leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyű, krémes állaga legyen. Legvégül belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát.
A csülköt megfőzzük, saját levében kihűtjük, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét felét ropogósra sütjük, majd a metélőhagymás burgonyapürével tálaljuk.
Elkészítés: 40 perc+csülökfőzés
1 adag: 627 kcal
Gazdagon: Ropogósra sült füstölt csülök snidlinges sajtmártással és vargányás burgonyapürével |
Hozzávalók 4 személyre:
• 1darab füstölt hátsó csülök
A püréhez:
• 1 kg burgonya
• 5 dkg vaj
• só, bors
• tej
• 15 dkg fagyasztott vargánya
• olívaolaj
A mártáshoz:
• 1 csokor metélőhagyma, apróra vágva
• 10 dkg krémsajt
• 1 dl tejszín
• 5 dkg kéksajt
A vargányát kiolvasztjuk, a földes részektől megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Forró olívaolajon megpirítjuk, ízesítjük sóval és frissen őrölt feketeborssal. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Azonnal leszűrjük, majd vajjal összetörjük, és annyi tejet öntünk hozzá, hogy könnyű, krémes állaga legyen. Legvégül belekeverjük a vargányát.
A mártáshoz a tejtermékeket lassan összemelegítjük, és belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát.
A csülköt megfőzzük, saját levében kihűtjük, majd ujjnyi vastagon felszeleteljük. Forró serpenyőben, kevés olajon mindkét felét ropogósra sütjük. Vargányás pürével és sajtmártással kínáljuk.
Elkészítés: 55 perc+csülökfőzés
1 adag: 865 kcal
A márciusi tartalomból: • Húsvétoljon Kovács Lázárral |