Diós-parmezános csirkenyárs grillezett paradicsommal |
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkemellfilé
• 2 tojás
• 15 dkg darált dió
• 8 dkg parmezán sajt, reszelve
• só
• olaj a sütéshez
A körethez:
• 4 darab paradicsom
• 2 dl joghurt
• néhány szál kapor, finomra vágva
• só
• hegyes hurkapálca vagy kis méretű nyárs
A csirkemellet 2×2 cm-es kockákra vágjuk. Sózzuk, és egyenlően elosztva nyársra húzzuk. A tojásokat felverjük, a diót pedig összekeverjük a reszelt parmezánnal. A nyársat először a tojásba, majd a diós parmezánba forgatjuk. Serpenyőben kevés olajon megsütjük.
A körethez a paradicsomokat félbevágjuk, és egy másik serpenyőben meggrillezzük őket. A joghurtot a finomra vágott kaporral és pici sóval összekeverjük, és a grillezett paradicsomhoz adjuk. A hús mellé tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
1 adag: 591 kcal
Almával-sajttal töltött csirkemell diós tésztával |
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkemell
• 2 darab alma
• 10 dkg trappista sajt
• 5 dkg krémsajt
• kakukkfű
• olaj a sütéshez
A körethez:
• 40 dkg angyalhaj tészta (általában durumlisztből készülő, hosszú, nagyon vékony tészta)
• 20 dkg mascarpone
• 10 dkg dió
• só
• petrezselyem
A csirkemellből 15 dkg-os szeleteket vágunk, és kiklopfoljuk őket. A sajtot lereszeljük, ízlés szerint kakukkfüvet adunk hozzá, és elkeverjük a krémsajttal. A megmosott almából cikkeket vágunk, és egy-egy darabot elhelyezünk a csirkemelleken. Mellé adagoljuk a sajtos masszát, felgöngyöljük, majd fogvájóval összetűzzük. Serpenyőben lassan, fedő alatt készre sütjük. (Ha szükséges, egy kevés bort vagy levest önthetünk alá, hogy párológőz képződjön.)
A körethez a diót lepirítjuk, hozzáadjuk a mascarponét, egy pici sót és a kifőzött tésztát. Az egészet összeforgatjuk, vágott petrezselyemmel megszórjuk, és a hús mellé tálaljuk.
Elkészítési idő: 70 perc
1 adag: 866 kcal
Zöldséges rakott csirke csőben sütve |
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkemellfilé
• 40 dkg burgonya
• 1 darab cukkini
• 1 darab padlizsán
• 1 darab kaliforniai paprika
• 1 darab TV paprika
• 8 darab paradicsom
• 15 dkg reszelt sajt
• só, provence-i fűszerkeverék
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, vékony szeletekre vágjuk, majd félretesszük. A csirkemellből vékony szeleteket vágunk. Sózzuk, és egy serpenyőben elősütjük őket. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, majd kis kockákra vágjuk. A többi zöldséget 1×1 cm-es kockákra vágjuk, majd kevés olajon kicsit pirítjuk. Sózzuk, és amikor már kicsit lepirult, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot és a provence-i fűszerkeveréket. Az egészet összeforraljuk. A húst egy tűzálló tálba helyezzük. Ráhalmozzuk a szeletelt burgonyát, enyhén sózzuk. Ezt követi a zöldségragu, aminek a tetejére kerül a reszelt sajt. Sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt a tetején szépen megpirul.
Elkészítési idő: 90 perc
1 adag: 384 kcal
Cikkünk a Nők Lapja Konyha áprilisi számából közölt részletet.
A tartalomból:
• A 10 legjobb csirkés recept
• Süssünk otthon olasz kenyeret!
• Különleges torták kicsiknek és nagyoknak
• Desszertet, de gyorsan!
• Hogyan készítsünk otthon sushit?
• Ínycsiklandozó tavaszi saláták
• Villámtészták 20 perc alatt