Gasztro

Stresszűző finomságok: 2 étel az aggódás ellen

Hitted volna, hogy a megfelelő csemegékkel is elűzheted a bénító szorongást? Íme két finomság, ami segít!

 Mangó

Japán kutatók szerint egy mangó meghámozása, felszeletelése és elfogyasztása már önmagában is csökkenti a szorongást. A csodatévő hatóanyag a mangóban levő linalool, amely más kutatások szerint is képes segíteni a testnek, hogy leküzdje az aggodalommal járó stresszt. A vizsgálatok szerint elég belélegezni a linaloolban gazdag fűszerek, zöldségek, gyümölcsök (amilyen például a bazsalikom és a citrom) illatát, és máris enyhül a feszültség.

Tipp: egy érett mangóból, egy kiskanál mézből, egy fél csésze narancsléből és fél doboz natúr joghurtból szorongásűző turmixot is készíthetsz.

Két étel az aggódás ellen

 

 Étcsokoládé­

Egy új kutatás szerint a minőségi étcsoki – sok más egészségvédő hatása mellett – az aggodalmat is képes csökkenteni. A vizsgálatban részt vevők közül azoknál, akik két hétig naponta körülbelül 3 dkg csokoládét fogyasztottak el, alacsonyabb stresszhormonszintet mértek. Ha pedig kevesebb a szervezetedben a stresszhormon, a kihívásokkal is jobban elbírsz majd. Ne feledd azonban, hogy ez nem mentség a nyakló nélküli csokievésre, ráadásul igazán jó hatással csak az antioxidánsokban gazdag sötét étcsokoládé bír.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top