Gasztro

Mennyire veszélyes kihagyni a reggelit?

Nem vagy túlságosan éhes, amikor felkelsz, ráadásul rohansz is? Vajon mennyire veszélyes, ha nem veszed túlságosan komolyan a reggelizésre buzdító tanácsokat?

Mennyire veszélyes kihagyni a reggelit?

4 könnyű, gyümölcsös turmix recept »

A reggelit kihagyni a szakértők többsége szerint valóban nem jó ötlet, mivel ez az étkezés gondoskodik arról, hogy legyen energiád a délelőtt többi részéhez. Ha nem töltesz üzemanyagot a „szerkezetbe”, valószínűleg hamar lemerülnek majd az akkumulátoraid.

A legjobb, ha fehérjét, szénhidrátot, és vitamindús gyümölcsöket is fogyasztasz a nap első óráiban. Ha tényleg nem vagy éhes, és nagy a rohanás, vidd magaddal az ennivalót, hamarosan úgyis megéhezel majd. Csomagolj teljes kiőrlésű zsemléből készült szendvicset, pár szem gyümölcsöt, esetleg egy palack gyümölcslevet.

Ha csak az időhiány tart vissza a reggelizéstől, készítsd egy pohár egészséges turmixot tejből vagy joghurtból és pár szem idénygyümölcsből. És persze igyál meg minden reggel egy nagy pohár vizet!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top