Gasztro

Így űzd el az éhségrohamot!

Ausztrál tudósok szerint, ha támad a mindent elsöprő édességvágy, könnyen elűzheted: elég, ha minden idegszáladdal egy szép tájra vagy egy kellemes illatra koncentrálsz.

Így űzd el az éhségrohamot!Veled is előfordult már, hogy hirtelen megkívántál valamilyen ételt, pedig nem is voltál igazán éhes? Az ausztrál Adelaide-i Egyetem kutatóinak új vizsgálata arra a következtetésre jutott, hogy ha minden idegszáladdal egy szép tájra, egy illatra vagy egy képre, mintára koncentrálsz, eltűnhet a kellemetlen kívánósság.

A kutatók hozzáteszik: az is elég, ha érzékletesen magad elé képzeled azt az ételt, amelyre vágysz. A kutatók szerint ugyanis ez a folyamat ugyanazokat az erőforrásokat mozgósítja az agyban, amelyeket az éhség támadása: vagyis minél gyengébb a koncentráció, annál több „hely” marad az éhségnek.

Minél nagyobb átéléssel és minél részletgazdagabban képzelsz viszont valamit magad elé, és minél intenzívebben adod át magad az illat vagy a látvány élvezetének, annál hamarabb tűnik el az édességvágy.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top