nlc.hu
Gasztro
Van, aki forrón szereti… de hidegen is tökéletes! 3 hűsítő jegeskávé

Van, aki forrón szereti… de hidegen is tökéletes! 3 hűsítő jegeskávé

Fogyaszthatjuk párizsiasan, enyhet adó fák alatt a korzón bandukolva, vagy a vízparton, mint Miamiban, esetleg késő este vidám társaságban – mintha csak egy mediterrán városka sétányán lennénk.

A kihűlt kávé nem éppen élvezetes. Elveszti csáberejét, a krém összeesik, az aromákkal teli párolgó illat elillan: nem szívesen fogyasztjuk. Kivéve, ha éppen a meleg ellen alakítjuk hűsítő, finom nedűvé. Ez esetben egzotikus fűszerekkel, csokival-mogyoróval és gyümölcsökkel is gazdagíthatjuk az aroma-őrző kapszulákba rejtett prémium őrlemény zamatát, így aztán a bágyadt kánikulában ugyanúgy lehet kedvelt minőségi kávémárkánk a hűsítő társunk.

A következő kávés recepteket kifejezetten a nyári kánikulában ajánljuk csábító, jeges kávéként fogyasztani. Hogy az édes-vétek megbocsátható bűn legyen, kevésbé finomított barna és nádcukor teszi egészségesebbé – és főleg stílusosabbá – az alábbi karibi-mulatt összeállítást.

Jeges kókuszos kávé banánnal

Van, aki forrón szereti ... de hidegen is tökéletes!Hozzávalók 2 pohárhoz:

• 6 Volluto, Livanto vagy Decaffeinato kapszula (240 ml espresso elkészítéséhez)

• egy meghámozott, félbevágott banán

• 1 teáskanál barnacukor

• 2 evőkanál kókusztej

• 4 jégkocka

Elkészítése:

A kávékoktélokhoz szükséges kávét lefőzzük – személyenként egy kapszulányi adagot számolva – , majd jégbe hűtjük.

Az italt hidegen keverjük össze a pürésített banánnal és a barna cukorral, majd a keveréket egy shakerben kókusztej és jég hozzáadásával felrázzuk. Ananásszal és kivivel díszítve koktélpohárban tálaljuk.
    

 Jeges barackos kávé

Van, aki forrón szereti ... de hidegen is tökéletes!Ha kevesled az egzotikumot, és nem elég az a mintegy kilencszáz aroma, amit egy Nespresso kapszula rejt, spékeld meg csillagánizzsal, csokiforgáccsal, mogyoróval vagy vaníliával. (Persze, ha teheted, valamelyik beach homokján ülve, de legalábbis tenisz vagy vitorlázás után.)

Hozzávalók:

• 2 Livanto kapszula (80ml espresso elkészítéséhez)

• 1 egész csillagánizs

• 1 evőkanál barack szirup

• 50 ml barack joghurt

• 3-4 jégkocka

• 3 evőkanál tejhab (1 teáskanál barack sziruppal édesítve)

• csokiforgács vagy őrölt mogyoró a díszítéshez

Elkészítése:

Főzzük le a kávét magas pohárba, ízesítsük csillagánizzsal, amit 5 percig hagyunk az italban, majd eltávolítjuk. A kávét öntsük át egy shakerbe, adjuk hozzá a jégkockákat, és jól rázzuk össze. Keverjük hozzá a barackszirupot és a joghurtot, majd újra rázzuk össze, és töltsük hűtött pohárba. Kevés tejhab hozzáadása után csokiforgáccsal vagy mogyoróval megszórva kínálható.

 Vaníliás frappé

Van, aki forrón szereti ... de hidegen is tökéletes!Idén nyáron, amikor a zöld gyepé és a focilabdáé a főszerep Afrikától Dél-Amerikáig, Európától Ázsiáig, minden nemzet saját temperamentumát is beleadja a küzdelembe.
A Nespresso legjobb dél-amerikai arabica fajtáiból te is egyedi, egzotikus kávékoktélt készíthetsz: a Volluto kapszula finom egyenletesen telt aromája, gyümölcsös-gabonás ízjegye kiválóan játszik együtt a nádcukor és a vanília fűszeres zamatával. Bár a fenti összeállítással biztos a gól, a vaníliás frappé ideális női ital, ha barátnőnk átugrik egy kis csevejre, de párunk is hálás lesz érte a meccsnézés izgalmai közben.  

Hozzávalók:

• 2 Volluto kapszula (80 ml espresso elkészítéséhez)

• 1 vanília rúd

• 10 ml folyékony nádcukor

• 6 jégkocka

Elkészítése:

A vanília rúdját vágjuk hosszában félbe, és belsejéből késheggyel kaparjuk ki a magokat. A kávét lefőzés után öntsük shakerbe, majd keverjük hozzá a vaníliát folyékony nádcukorral és néhány jégkockával együtt. Erősen rázzuk fel, és hűtött csészében szervírozzuk.

Forrás: Nespresso »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top