Gasztro

Fogyj diéta nélkül! 5 kalóriagyilkos trükk

Apró változtatások is elegendőek ahhoz, hogy könnyedén, diétázás nélkül fogyj. A következő tippekkel rengeteg kalóriát spórolhatsz meg nap mint nap.

1. Kis tányér, kis adag – Ha egy nagy tányérra pici adagot szedsz, az az érzésed, hogy nem fogsz jóllakni, mert minden földi jót meg kell vonnod magadtól. Ha viszont egy kisebb tányért teleszedsz, már a látványtól is jóllaksz.

Chips helyett válassz aszalt gyümölcsöt!
Chips helyett válassz aszalt gyümölcsöt!

2. Heavy metal helyett lounge – A hangos, gyors zene észrevétlenül felgyorsítja az evés ritmusát, így több kalória csúszik le a torkodon ugyanannyi idő alatt. Tegyél be inkább valamilyen kellemes, lassú zenét, amikor eljön az étkezések ideje.

3. Felejtsd el a giga-adagokat! Ha valamilyen rágcsálnivalót vásárolsz, lehetőleg ne családi csomagolást tegyél a kosaradba – a kutatások szerint ilyenkor átlagosan 22 százalékkal többet eszik az ember, mint ha kis adagokban venné meg ugyanazt az ételt – egyszerűen nem bírjuk ugyanis abbahagyni a rágcsálást. Ez a mozi előterében kínált pattogatott kukoricára is vonatkozik!

4. Válaszd az egészséges opciót! A komoly kalóriatartalmú élelmiszerekből lehetőleg vásárolj egészséges variációt. Zsír és vaj helyett például főzz olívaolajjal, a müzlinek pedig alaposan nézd meg a címkéjét, mivel a legtöbb rengeteg cukrot tartalmaz.

5. A szemed kívánja meg! Legyen mindig valamilyen egészséges rágcsálnivaló a látómeződben, például tegyél az asztalra gyümölcsöt vagy mogyorót. A chipset és a csokit viszont rejtsd el mélyen a szekrényben. Így, ha rágcsálnivalóra vágysz, elsőként a kalóriaszegényebb opciókért nyúlsz majd.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top