Gasztro

Durva baktériumlelőhely a konyhádban. Mi az?

Egy átlagos vágódeszkán több baktérium van, mint egy vécéülőkén - derül ki a brit egészségügyi tanács új vizsgálatából.

Vécéhasználat után mindenki kezet mos – ez persze nagyon helyes gyakorlat, de érdemes azt is tudni, hogy a konyhában sokkal több ártalmas baktériummal találkozhatunk, mint a ház legkisebb helyiségében. Főként a fából készült vágódeszkák szolgálnak kiváló táptalajul a baktériumoknak: szeletelés közben általában apró árkok, vágások keletkeznek a fa felületén, ami még nehezebbé teszi a tisztításukat.

Durva baktériumlelőhely a konyhádban. Mi az?

 

A szakértők szerint érdemes a vágódeszkát használat után azonnal lemosni. Remek fertőtlenítő háziszer a tengeri só is: egy csipetnyit szórj a deszkára, és csavarj rá pár csepp citromlevet, majd dörzsöld át a citromos sóval a deszkát, végül öblítsd le, és szárítsd meg.

nlc.hírlevél

Iratkozz fel az nlc hírlevelére, és olvasd elsőként a legizgalmasabb híreket!

FELIRATKOZOM

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése