nlc.hu
Gasztro
Joghurttorta friss gyümölcsökkel

Joghurttorta friss gyümölcsökkel

Nagyon könnyű és nagyon friss! Ráadásul még egészséges is ez a mennyei gyümölcsös finomság.

Joghurttorta friss gyümölcsökkelHozzávalók:

  • 2 tojás
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 1 evőkanál barna cukor vagy néhány csepp édesítő
  • 1 csipet só
  • ½ evőkanál citromlé

A krémhez:

  • 3 dl sovány joghurt
  • 2 tojásfehérje
  • 1 citrom héja és ½ citrom leve
  • 2 lapzselatin (vagy 0,5 dkg zselatin)
  • 2-3 evőkanál méz vagy ízlés szerint édesítőszer

A díszítéshez:

  • friss gyümölcs (kivi, eper, narancs, málna, barack, szeder, meggy stb.)

Elkészítés:

A sárgáját a barna cukorral (vagy az édesítővel) simára keverjük, a fehérjéket elkezdjük verni, és amikor már habos, hozzáadjuk a csipet sót és a citrom levét, így lehet cukor nélkül jó habot kapni.

Hozzákeverjük a habhoz a sárgáját, és óvatosan beleforgatjuk a lisztet is. Négy kerek lapocskát kenünk belőle, amekkorák a tortácskaformák. 170-180 °C-on kb. 8-10 perc alatt megsülnek.

A krém elkészítéséhez a joghurtot a citrom héjával elkeverjük, a tojásfehérjét a mézzel és a citromlével habbá verjük. A zselatinlapokat hideg vízben megáztatjuk, majd kinyomkodjuk és felmelegítjük. Langyosra hűtjük, a joghurthoz adjuk, végül a tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk. A kerek tortaformát papírcsíkkal kibéleljük, az aljára tesszük a piskótalapot, majd rátöltjük a joghurthabot. Hűtőben dermesztjük, aztán a formából kivéve gyümölccsel díszítjük.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top