Gasztro

Csirkés kínaikel-saláta csicseriborsóval

Hozzávalók:

  • 1 kisebb kínai kel
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 40 dkg konzerv csicseriborsó
  • 1 citrom
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj

Csirkés kínaikel-saláta csicseriborsóval

Elkészítés:

Vágjuk fel nagyobb kockákra a csirkemellet. Készítsünk pácot: keverjük el a citrom reszelt héját, a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot 5 evőkanál olívaolajjal.

Öntsük az olajat a csirkére, és minimum fél óráig pácoljuk. A kínai kelt vágjuk fel kb. 3×3 cm-es darabokra.
Hevítsünk fel egy nagy teflonserpenyőt, süssük ropogósra a csirkemell kockákat, az utolsó 2 percben adjuk hozzá a kínai kelt, fonnyasszuk meg, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett csicseriborsót.

Tipp:
Könnyű, ám laktató saláta, ideális fogyókúrához. Hidegen és melegen is fogyasztható.

Joghurttorta friss gyümölcsökkel
A júliusi tartalomból:

• Bográcsban főtt ínyencségek
• Spórolós töltött finomságok
• Fogyjunk mediterrán diétával!
• Süssünk gyümölcsökkel!
• Tüzes ételek forró napokra

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top