Gasztro

Kétnapos kikapcsolódás nem csak növényevőknek

A hétvégén 14. alkalommal rendezik meg a fővárosban a vegetáriánus fesztivált, ahol idén sem csak a növényevők találhatnak kedvükre való programokat és ennivalókat.

A 14. alkalommal megrendezett fesztiválon vegetáriánusoknak és az életmód iránt érdeklődőknek kínáljuk táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jóga-, relaxációs és táncfoglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko- és bioszemléletű termékek bemutatóit.

A fesztivál augusztus 28-án, 10 órakor egy közös, gyógyító meditációval kezdődik: Tuboly Bea tibeti hangtálakkal varázslatos zenét kelt életre, a hangzást inspiráló, önmagunkat megerősítő gondolatokkal erősíti fel. A tibeti hangtálak többdimenziós zengése a csendbe vezet bennünket vissza, és utat nyit létünk ősforrásához.

Kétnapos kikapcsolódás nem csak növényevőknek A szakmai előadások közül több korunk népbetegségeiről és természetes gyógymódjaikról ad átfogó képet. Így például szombati napon Varga Sándor természetgyógyász az allergiáról, Sebestyén Szilvia makrobiotikus életmód-tanácsadó a korai öregedésről beszél. Vasárnap Feketéné Bokor Katalin fitoterapeuta a II-es típusú diabétesz természetes gyógymódjait veszi sorra; Tóth Gábor élelmiszer-ipari vegyészmérnök, életmód-tanácsadó pedig elmondja, hogyan fordíthatók vissza a szív- és érrendszeri megbetegedések; Benda Judit gyógyszerész a fogak hosszú távú megőrzéséhez ad tanácsokat. Szó lesz még a gyümölcs- és zöldségfogyasztás jótékony hatásairól, a nyers vegetáriánus életmódról, a nem megfelelően válogatott élelmiszerek kártékony hatásairól.

A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra: nemcsak előadóink, de többek között az hagyományos kínai orvoslás elveit követő Juglandis Egészségközpont munkatársai is a vendégek rendelkezésére állnak, így az érdeklődők egy gyors szem-, nyelv-, fül- és pulzusdiagnosztika alapján átfogó képet kaphatnak egészségi állapotukról, és tanácsokat is egészségük megőrzéséhez. Kikapcsolódásnak, feltöltődésnek a balett-teremben óránként kezdődő jóga-, relaxációs, Aviva-torna-foglalkozásokat ajánljuk, amelyeken szintén bárki részt vehet.

A fesztivál kulturális programjai közül a Jóga a Mindennapi Életben bajan csoportját említjük: Laár András vezetésével indiai zenékből összeállított koncerttel érkeznek. Szombaton Kövi Szabolcs fuvolaművész a tőle már jól ismert és szeretett hangulatos relaxációs zenével lép fel: az ír és gaelik népdalokat feldolgozó, Varázslat című új albumát mutatja be. A dinamikus számok mellett végig egy lebegő, finom hangulat várható koncertjén. Bittner Meenakshi Dóra szombat este Bharatanatyam-stílusban mutat be néhány dél-indiai klasszikus táncot. Vasárnap Labant Csaba és Ada spanyol hangulatú, a világbékét, a szeretetet, a benső valóságot és a végtelent megidéző világzenei koncertjével zárul a rendezvény.

A programokat bio- és ökotermékek vására és a „Hogyan készül?” standon a természetes és tudatos fogyasztói szokásokat támogató termékek bemutatója teszi teljessé. A fesztiválon gondoltunk a kisebb és nagyobb gyerekekkel érkező családokra is: szoptató- és pelenkázósarok, gyerekjátékok és zenés gyerekprogramok várják őket.

Információ: www.egeszsegvar.hu
A rendezvény időpontja: 2010. augusztus 28–29.
A rendezvény helyszíne: Pataky Művelődési Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7–14.)
A rendezvényre a belépés ingyenes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top