Gasztro

A hét gasztroprogramja: Bor- és Pezsgőfesztivál a budai Várban

A budavári ünnepi forgatagon 15 ország több mint 200 borászata és közel 60 kulturális produkció várja a látogatókat. Lesz borbíráló tréning, pezsgőlovag avatás, szüreti felvonulás és néptánc-gála, játék és sok-sok meglepetés. Mi ott leszünk...

A nagykorúvá vált Budavári Borfesztivál, Közép-Európa egyik legrangosabb, legnépszerűbb szakmai rendezvénye, művészeti fesztiválja, ahol a számtalan eseményt az emberiség leginkább kultikus terméke, a bor fogja össze. Az eseményen évről-évre több tízezren ismerkednek meg a kulturált borfogyasztás művészetével, a borok készítőivel, a magyar gasztronómia és népzene különlegességeivel.

Bor- és Pezsgőfesztivál a budai Várban

Mindenki, aki számít…

Nem csak borászaink színe-java kínálja majd kóstolásra legszebb borait, de a neves borkereskedők és a vendégrégió jóvoltából számos külföldi bort is bemutatnak. A borkínálatban ott lesznek a hazai és a rangos nemzetközi versenyeken, többek között a 11. VinAgora Nemzetközi Borversenyen érmeket, díjakat nyert borok, valamint készítőik. Díszvendég a Kárpát-medence határon túli magyar borászata.

Bor- és Pezsgőfesztivál a budai Várban

Koncertek és finom falatok

A Borkiállítás és Vásár ünnepélyes megnyitóján, szeptember 8-án, 18.00 órakor, a Borfesztivál nagyszínpadán Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter mond köszöntőt.
Nyitókoncert este 20.30 órakor a Hooligans-szel.

Öt napon át, két színpadon, igazi sztárparádéra lehet számítani. Fellép többek között: Agostones, Bartók Béla Férfikar, Benkó Dixieland Band, Dresch Quartet, Csík Zenekar, Ghymes, Etnofon zenei Társulás, Herczku Ágnes és a Nikola Parov Quartet, Hot Jazz Band, Jazzsteps, Lovász Irén és Zenekara, Pribojszki Mátyás Band, Orosz Zoltán Trió, St. Martin, Tabulatura, Tiborcz Quartett, Vivat Bacchus együttes. A zárónapon, vasárnap a cigányzene virtuózai kápráztatják el a közönséget: a Técsői Banda, Tcha Limberger és zenekara, a Magyar Nemzeti Cigányzenekar, és Pál István Szalonna és bandája & Kalotaszegi Allstars lép a színpadra.

Bor- és Pezsgőfesztivál a budai Várban

A kiváló borok mellett sokszínű, tájjellegű gasztronómiai kínálat várja a látogatókat. Ínyencek, nagyétkűek, édesszájúak egyaránt megtalálhatják a kedvükre valót. A már jól bevált borkorcsolyák, sajtok, a tapolcai pisztráng, balatoni süllő, jókai bableves, sült kolbász, és a töki pompos mellett érdemes lesz megállni az Oroszlános udvar bejárata előtt, ahol a Kárpát medence elfeledettnek hitt ételeit lehet megkóstolni. Mint a Savanyú tormalevest belsőségekkel, zöldségekkel, a Kakastaréjos aprólékokat házi tarhonyával, a Füstölt borjúnyelv sütőtök pürével, vagy a Vadragu mákos nudlival, amelyek olyanok, mint amilyeneket nagyanyáink otthon főztek még. Lesz Szittya pita, Embörös rétes és idén először Pogácsa és Perecház, Kürtöskalács is lesz.

A Borkiállítás és Vásárt követően, szeptember 16-án, a Művészetek Palotájában a Gálakoncert műsora a nemzeti romantika legendás nagyjai előtt tiszteleg: Erkel Ferenc, Liszt Ferenc, Dohnányi Ernő, Kodály Zoltán művei csendülnek fel.
Idén, a szeptember 17-i Jótékonysági Borárveréssel fejeződik be a Borfesztivál, és az árverésből befolyt pénzt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat az árvízkárosultak megsegítésére fordítja.

19. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztivál

Nyitva tartás:
• Szeptember 8-9-én (szerda, csütörtök): 14-23 óráig
• Szeptember 10-én (péntek): 12-23 óráig
• Szeptember 11-12-én (szombat, vasárnap): 10 -23 óráig
Pénztár nyitva tartás: 22 óráig

Helyszín: Budavári Palota teraszai

Bor- és Pezsgőfesztivál a budai Várban

Belépő:
Napi karszalag: 2300 Ft/fő/nap
A belépő tartalmaz:
• 1 db kristály  kóstolópoharat;
• 1 kényelmes, könnyen használható pohártartó szütyőt;
• ingyenes belépést a Magyar Nemzeti Galéria, a Budapesti Történeti Múzeum kiállításaira,
• remek szórakozási lehetőséget a nívós Borfesztivál koncerteken, párhuzamosan 2 színpadon;
• színvonalas borászati és gasztronómiai kínálatot;
• egynapos, szabad ki-be járásra jogosító karszalagot.
12 éves kor alatt a belépés ingyenes. A szakadt, ragasztott karszalag érvénytelen, ezért kérjük, vigyázzanak rá.

5 napos jegy: 6300 Ft/fő
A karszalag mind az 5 napra érvényes, melyhez egy kóstolópoharat, és egy pohártartó szütyőt adnak.

A Borfesztiválról minden fontos információ megtalálható a www.aborfesztival.hu weboldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top