Gasztro

Jamie Oliver szembeszáll a zsírral

Nagy-Britannia és az Egyesült Államok meghódítása után Ausztráliában akarja népszerűsíteni a gyors és egészséges főzés gyakorlatát Jamie Oliver.
Jamie Oliver meghódítja Ausztráliát

Jamie Oliver a konyhádban »

A séfet Queensland szövetségi állam kormányzata 1,8 millió ausztrál dollárral támogatja elképzeléseinek megvalósításában. Oliver a Brisbane városától nem messze lévő Ipswich lakóin akar a leginkább segíteni, ott rendezi be főzőközpontját, ahol a gyors és egészséges konyha rejtelmeibe akarja beavatni a helyi lakosokat.

A séf videoüzenetében arról beszélt, hogy Ausztráliának kiváló szakácsai vannak, elképesztő zöldségek és gyümölcsök teremnek meg, és bár a televíziók adása tömve van főzős műsorokkal, mégis óriásiak a helytelen táplálkozásból adódó egészségügyi problémák.

Jamie Oliver internetes főzőkurzust is ajánl az érdeklődőknek, viszont nem tervez televíziós műsort, mint az Egyesült Államokban. Mint mondta, Ipswich városára akar összpontosítani, a település segítségre szorul, és ő alig várja, hogy felkínálja ezt.

Törekvéseiben támogatja őt Paul Pisasale polgármester is. Noha nem Ipswich Queensland „legkövérebb” települése, a városvezetés jó példát akar mutatni.

Oliver feladata az lesz, hogy meggyőzze a gyerekeket: az egyszerű, friss élelmiszerekből készült ételek ízletesebbek a gyorséttermi fogásoknál.

Jamie Oliver meghódítja Ausztráliát

Tudtad? A Sydney-i Egyetem kimutatásai szerint az ausztrál férfiak kétharmada, a nőknek pedig fele túlsúlyos.

Tipp – Jamie Oliver honlapja: www.jamieoliver.com »
Bővebben az ausztrál projektről »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top