Gasztro

Útikönyv és szakácskönyv egyben: Németország ízei

A magyar gasztronómiai élet kikerülhetetlen és közkedvelt figurája, Bereznay Tamás ezúttal Németország legjobb ízeit gyűjtötte egy csokorba.
Megjelent Bereznay Tamás harmadik szakácskönyve
Megjelent Bereznay Tamás
harmadik szakácskönyve

A Nők Lapjában vezetett rendkívül népszerű rovata révén hetente több százezer olvasóhoz jutnak el Bereznay Tamás fantáziadús, mégis egyszerű receptjei, a Köztársasági Elnöki Hivatal, illetve a patinás Kárpátia étterem szakácsaként pedig azt is elmondhatja magáról, hogy diplomaták és koronás fők nyalták meg mind a tíz ujjukat egy-egy általa összeállított vacsora után.

Első kötete, a Mai magyar konyha 2009 októberében jelent meg, és óriási közönség- és szakmai sikert aratott. A Süteményeskönyv 2010 márciusában került az üzletek polcaira, és szintén rövid időn belül rendkívül népszerű lett.

Új könyve, a Németország ízei egy tervezett sorozat első kötete. Célja kettős: egyrészt szeretné Németországot mint turisztikai célpontot a fiatal, nyitott, gasztronómia iránt érdeklődő közönség számára még vonzóbbá tenni, másrészt pedig az ételrecepteken keresztül az ország kulináris hagyományait szeretné ismertebbé tenni.

A Németország ízei éppen ezért 16 fejezetből épül fel, minden fejezete egy-egy tartományt jár körül. Az adott régió turisztikai, kulturális és gasztronómiai ismertetése után 3-3 recept következik, melyekben Bereznay Tamás interpretálja az adott tájegység ízeit, hagyományait, jellegzetes ételeit. A könyv így egyszerre könnyed útikönyv és izgalmas, sokoldalú szakácskönyv, melynek szakmai hitelességét a könyv létrejöttében oroszlánrészt vállaló Német Turisztikai Hivatal, valamint Bereznay Tamás neve biztosítja.

A kötet november elejétől kapható a nagyobb könyvesboltokban és hipermarketekben.
Ár: 4990 Ft

Bereznay Tamás – a köztársasági elnök hivatalos szakácsa, a patinás, remek magyar konyhájáról ismert Kárpátia étterem séfje, a népszerű hetilap, a Nők Lapja rovatvezetője. Hitelességéhez kétség sem fér, ugyanakkor  stílusában felveszi a versenyt a nemzetközi sztárszakácsokkal. A Nők Lapja, illetve különböző korábbi tv-műsorok révén országszerte ismert szaktekintély, akinek stabil és nagy rajongótábora van. Eddig két szakácskönyve jelent meg a Boook Kiadónál.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top