Erzsébet, Katalin, András – a novemberi jeles napok szinte minden családban előfordulnak. És ha már előfordulnak, családi összejövetelt eredményeznek. Ezekre a közös ebédekre talált ki néhány fogást Tamás, amelyeket próbaként is felfoghatunk, és ha jól sikerül a vendéglátás, karácsonykor megismételhetjük az ételek elkészítését.
Lazactatár édesköménnyel, kapribogyóval, újhagymával, dijoni mustárral (10 perc) Hozzávalók: 40 dkg friss szálka és bőr nélküli, sovány lazacderék, 10 dkg füstölt lazac, fél ek. magos dijoni mustár, 1 ek. sóban eltett kapribogyó, fél citrom, pár szál snidling vagy kevés újhagyma zöldje, csipet só, 1 édeskömény, 1 ek. krémsajt, fehér bors. A halakat éles késsel apróra vágjuk. Hozzáadjuk a hideg vízbe áztatott, leszűrt kapribogyót, az apróra vágott hagymát és a krémsajtot. Ízesítjük sóval, citromlével és fehér borssal. Vékonyra szeletelt édesköménnyel és barna kenyérrel kínáljuk. |
A e heti Nők Lapjában két további ínyencség receptjét (Sertésszűzragu zöldségekkel, sonkával, tésztában sütve; Citromtorta) találhatod!
Cikkünk a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.
A legújabb szám tartalmából:
- Oroszlán Szonja és Darvasi László alkalmi találkozása – Vámos Miklós jóvoltából
- +24 oldal adventi olvasnivaló
- Megérezni azt, mit jelent adni – ADVENT
- Te kilépsz a magánnyugdíjpénztárból? Nők Lapja felvetés
- Hollywoodi kedvenceink néha teljesen őrültek
- Ki segít, ha a családfő súlyosan megbetegszik?
- Kis bűnök, nagy bűnök – a párkapcsolatban
Ha előfizetnél a lapra, katt ide!