Szőlőlevélbe töltött lazacos rizs (20 perc + 1 óra áztatás) Hozzávalók: 16 konzerv szőlőlevél, negyed kaliforniai paprika, olaj, 25 dkg főtt rizs, 30 dkg lazacfilé, 1 csokor petrezselyem, só, fehér bors, fél citrom reszelt héja és leve A szőlőlevelet 1 órára hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük. A paprikát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A lazacot besózzuk, megpároljuk és szétmorzsoljuk. A petrezselymet finomra vágjuk. Az egészet összekeverjük egy tálban, ízesítjük sóval, borssal és a citrommal. A leveleket kiterítjük, szárazra töröljük, közepébe egy kupac tölteléket teszünk, két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. |
További falatkarecepteket (Mangós királyrák, Gyömbéres rizstekercs, Parajos-fetás batyu) találhatsz az e heti Nők Lapjában!
A legfrissebb szám tartalmából:
- Wolf Kati és kislányai a címlapon
- Mit üzen az ajándékom?
- Tippek, tanácsok, ötletek a meghitt pillanatokért
- Lajos Mari bejglireceptje
- Így szüntesd meg a feszültségforrásokat – Tényleg a fa alatt is veszekszünk?
- Kövek varázsereje
- Immunerősítés citrusokkal
- Meddig őrizzük a karácsony titkát?
Ha előfizetnél a lapra, itt megteheted!