Gasztro

2 klasszikus tészta kicsit másképp

Van néhány olyan klasszikusnak számító tésztafajta, ami hosszú évtizedek óta minden magyar háziasszony konyhájában rendszeresen felbukkan: de mi történik, ha kicsit felcseréljük a hozzávalókat?
 Zöldséges-sonkás-sajtos rakott tészta

2 klasszikus tészta kicsit másképpHozzávalók 4 személyre:

25 dkg rövid csőtészta
6 tojás
10 dkg ementáli sajt
25 dkg füstölt combsonka egyben
15 dkg csiperkegomba
10 dkg konzerv zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 dl tej
só, bors
1 csokor petrezselyem

Fonnyasszuk meg a felaprított hagymát az olajon, adjuk hozzá a felkockázott sonkát és a gombát, majd a zöldborsót. Pirítsuk pár percig a keveréket. Verjük fel a tojásokat, öntsük hozzá a tejet, reszeljük bele a sajtot, adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, sózzuk, borsozzuk. Keverjük el a tojást az előzőleg kifőzött tésztával és a zöldséges raguval. Ha melegen fogyasztjuk, terítsük tepsibe, ha hidegen szeretnénk majd kínálni, szedhetjük őzgerincformába. 220 fokos sütőben süssük 30 percig.

Elkészítés: 25 perc
Sütés: 30 perc

 Szalonnás-káposztás tészta

2 klasszikus tészta kicsit másképpHozzávalók 4 személyre:

40 dkg fodros nagykocka
40 dkg vecsési savanyú káposzta
25 dkg húsos füstölt szalonna
só, bors

Vágjuk apró kockákra a szalonnát, süssük zsírjára. Szedjük ki a szalonnakockákat a kisült zsírból, tegyük félre. Aprítsunk néhány vágásnyit a káposztán, pirítsuk meg lassú tűzön, a kisült zsíron. Itt-ott oda is kaphat. Ha kész, tegyük vissza a szalonnát, borsozzuk. (Sózni – a szalonna miatt – talán nem is szükséges.) Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, és keverjük el a káposztával.

Elkészítés: 35 perc

Cikkünk a Nők Lapja Konyha októberi számából közölt részletet.

Itt tudsz előfizetni a magazinra »

Tipp: még több tésztás receptért kattints ide! »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top