Még több egytálétel receptért kattints ide! » |
Mivel odakint hideg van, jól is esik begyújtani a sütőt. Tamás ezért egyszerűen összeállítható, jénaiba vagy római tálba pakolható egytálételeket javasol olvasóinknak. Különösebb előkészületet nem kívánnak, viszont az ízharmóniák remekek, és már csak egy jó kis konyhai vekker kell hozzá. Amelyik figyelmeztet, hogy ideje letenni a Nők Lapját.
Bárány paprikával
Hozzávalók:
- 1,5 kg bárányoldalas,
- 1 sárga, 1 fehér kaliforniai paprika,
- 10 dkg aszalt sárgabarack,
- 1 tk egész koriander,
- fél csokor menta, só, egész fehér bors, olívaolaj
A paprikát nagyobb kockára vágjuk, a bárányt 2-3 csontonként felcsíkozzuk. A mentát apróra vágjuk, összekeverjük a durvára tört koriandermaggal és a fehér borssal. Hozzáadunk 1 ek sót és 4 ek olívaolajat. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst és római tálba vagy jénaiba tesszük. Közé keverjük a paprikát és az aszalt barackot, aláöntünk 2 dl vizet, lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Köretnek kuszkuszt készítsünk hozzá.
Csirkeszárny hagymával
Hozzávalók:
- 1,5 kg csirkeszárny,
- 10 közepes fej lila hagyma,
- A fűszerkeverékhez: 1 dl olívaolaj, 1 kk fűszerpaprika, 1 ek tengeri só, 1 kk durvára tört mustármag, 1 kk szerecsendió, 1 kk cayenne-i bors
A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk. A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük.
Malacsült burgonyával
Hozzávalók:
- 2-3 kg bőrös malaccomb vagy lapocka,
- 1,5 kg apró szemű burgonya,
- só,
- 2 szál rozmaring,
- fél liter sör,
- 10 dkg füstölt szalonna
A burgonyát folyó víznél alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A malac húsos részét alaposan bedörzsöljük sóval és legalább 4-5 órán át állni hagyjuk. A szalonnát felszeleteljük és lefektetjük a tál aljára. Rátesszük a burgonyát és megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal. A húst lemossuk, szárazra töröljük és rátesszük a burgonyára. Felöntjük a sörrel, majd lefedve, 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük, majd levesszük a fedőt és a bőrét ropogósra pirítjuk.
Cikkünk az eheti Nők Lapjából közölt részletet.
A legfrissebb szám tartalmából:
- Mit tegyek, hogy fiatalabbnak érezzem magam – mint tavaly?
- Szulák Andrea: “Az életem változásai előrevisznek”
- Párok, eltérő ritmusban
- Több nőt a politikába!
- Teákkal az egészségért
- Nők Lapja arc: Kocsis Ágnes
- Tegyünk rendet a nappaliban!
Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!