Gasztro

3 egyszerű egytálétel a sztárséftől

Túl vagyunk már az ünnepeken, a macerás, többfogásos ebédeken, kicsit elegünk van már a sütés-főzésből. Viszont valamit most is készíteni kell a családnak.
Még több egytálétel receptért kattints ide! »

Mivel odakint hideg van, jól is esik begyújtani a sütőt. Tamás ezért egyszerűen összeállítható, jénaiba vagy római tálba pakolható egytálételeket javasol olvasóinknak. Különösebb előkészületet nem kívánnak, viszont az ízharmóniák remekek, és már csak egy jó kis konyhai vekker kell hozzá. Amelyik figyelmeztet, hogy ideje letenni a Nők Lapját.

Bárány paprikával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bárányoldalas,
  • 1 sárga, 1 fehér kaliforniai paprika,
  • 10 dkg aszalt sárgabarack,
  • 1 tk egész koriander,
  • fél csokor menta, só, egész fehér bors, olívaolaj
Egytálak

A paprikát nagyobb kockára vágjuk, a bárányt 2-3 csontonként felcsíkozzuk. A mentát apróra vágjuk, összekeverjük a durvára tört koriandermaggal és a fehér borssal. Hozzáadunk 1 ek sót és 4 ek olívaolajat. A fűszerkeverékkel bedörzsöljük a húst és római tálba vagy jénaiba tesszük. Közé keverjük a paprikát és az aszalt barackot, aláöntünk 2 dl vizet, lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül 2 órán keresztül sütjük. Köretnek kuszkuszt készítsünk hozzá.

Csirkeszárny hagymával

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny,
  • 10 közepes fej lila hagyma,
  • A fűszerkeverékhez: 1 dl olívaolaj, 1 kk fűszerpaprika, 1 ek tengeri só, 1 kk durvára tört mustármag, 1 kk szerecsendió, 1 kk cayenne-i bors
Egytálak

A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk. A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük.

Malacsült burgonyával

Hozzávalók:

  • 2-3 kg bőrös malaccomb vagy lapocka,
  • 1,5 kg apró szemű burgonya,
  • só,
  • 2 szál rozmaring,
  • fél liter sör,
  • 10 dkg füstölt szalonna
Egytálak

A burgonyát folyó víznél alaposan megmossuk, majd szárazra töröljük. A malac húsos részét alaposan bedörzsöljük sóval és legalább 4-5 órán át állni hagyjuk. A szalonnát felszeleteljük és lefektetjük a tál aljára. Rátesszük a burgonyát és megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal. A húst lemossuk, szárazra töröljük és rátesszük a burgonyára. Felöntjük a sörrel, majd lefedve, 180 fokos sütőben 2 órán át sütjük, majd levesszük a fedőt és a bőrét ropogósra pirítjuk.

EgytálakCikkünk az eheti Nők Lapjából közölt részletet. 

A legfrissebb szám tartalmából:

  •  Mit tegyek, hogy fiatalabbnak érezzem magam – mint tavaly?
  • Szulák Andrea: “Az életem változásai előrevisznek”
  • Párok, eltérő ritmusban
  • Több nőt a politikába!
  • Teákkal az egészségért
  • Nők Lapja arc: Kocsis Ágnes
  • Tegyünk rendet a nappaliban!

Ha előfizetnél a Nők Lapjára, itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top