Résztvevő éttermek és zsűrizés időpontjai:
10.00: Bajai Halászcsárda (1121 Hollós út 2.) Eredményhirdetés: 17.00: Kakas Étteremben. Bővebb infó: www.halramagyar.hu » |
A megmérettetésen részt vevő 5 étteremnek pontyból kell valamilyen ételt készíteni és hozzá a leginkább passzoló bort kiválasztani, felszolgálni. A forduló különlegessége, hogy a zsűri munkáját a Vakok Állami Intézetének látássérült személyek rehabilitációs tanára, egy vak fiatalember, Joszt László is segíti.
A zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd eredményt hirdetnek. Az éttermek közül kettő jut tovább – az egyik a szakmai, a másik a sajtózsűri pontozása alapján. Az értékelés szempontjai nem változtak: a zsűri a tálalást, az étel vizuális megjelenését, ízvilágát, az étel összetevőit (magyar alapanyagok) és a borválasztást pontozza.
A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy kiváló és könnyen elkészíthető egészséges halételek hogyan kerülhetnek a családi asztalra.