Gasztro

Halra Magyar, Halra Bor!

A sokak által "nemszeretem" halételek népszerűsítésére hirdettek főzőversenyt az éttermek között. Az eseményt pénteken rendezik meg Budapesten.
Résztvevő éttermek és zsűrizés időpontjai:

10.00: Bajai Halászcsárda (1121 Hollós út 2.)
11.30: Rozmaring Kertvendéglő (1036 Árpád fejedelem útja 125.)
13.00: Víg Kalmár Vendéglő (1151 Fő u. 78/a.)
14.30: Zila Vendéglő (1105 Gergely u. 4.)
16.00: Kakas Étterem (1184 József u. 55.)

Eredményhirdetés: 17.00: Kakas Étteremben.

Bővebb infó: www.halramagyar.hu »

A megmérettetésen részt vevő 5 étteremnek pontyból kell valamilyen ételt készíteni és hozzá a leginkább passzoló bort kiválasztani, felszolgálni. A forduló különlegessége, hogy a zsűri munkáját a Vakok Állami Intézetének látássérült személyek rehabilitációs tanára, egy vak fiatalember, Joszt László is segíti.

A zsűri tagjai végigjárják a versenyző éttermeket, kóstolgatnak, tesztelnek, pontoznak, majd eredményt hirdetnek. Az éttermek közül kettő jut tovább – az egyik a szakmai, a másik a sajtózsűri pontozása alapján. Az értékelés szempontjai nem változtak: a zsűri a tálalást, az étel vizuális megjelenését, ízvilágát, az étel összetevőit (magyar alapanyagok) és a borválasztást pontozza.

A kezdeményezés célja felhívni a figyelmet a magyar hal és a jó minőségű magyar bor jótékony élettani hatásaira, bemutatni, hogy kiváló és könnyen elkészíthető egészséges halételek hogyan kerülhetnek a családi asztalra.

Folytatódik a Halra Magyar, Halra Bor! országos versenysorozat

Hal ötféleképpen – egy alaprecept és négy villámtrükk »

Folytatódik a Halra Magyar, Halra Bor! országos versenysorozat

Citrusos ponty zöld lencsesalátával »

Folytatódik a Halra Magyar, Halra Bor! országos versenysorozat

Afrikaiharcsa fehérborban » 

Tipp: még több halas recept itt »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top