Gasztro

Magyar séf nyert aranyat Luxemburgban

Szíjártó Balázs, a balatonfüredi Anna Grand Hotel séfje arany érmet szerzett a szakács világbajnokságon.
Szíjártó Balázs
Szíjártó Balázs

A Luxemburgban négyévente megrendezésre kerülő eseményen 53 ország közel 2500 versenyzője vett részt hideg-, melegkonyhai és artisztika kategóriákban.

Szíjártó Balázs egyedüli Veszprém megyei indulóként hidegkonyhai kategóriában vett részt a megmérettetésben, s a hosszú felkészülés meghozta gyümölcsét – a 8 tagú nemzetközi zsűri arany éremmel jutalmazta a balatonfüredi séfet.

A verseny Luxemburgban a Luxexpo kiállítócsarnokában november 19-én a nemzeti válogatottak ünnepélyes felvonulásával kezdődött, majd öt napi versenyzés után november 25-én zárult. Az Expogast szakkiállítás nagy érdeklődés mellett, mintegy 45000 látogató figyelmével zajlott.
Balázs versenymunkáját 20-án állította ki, és az esti ünnepélyes eredményhirdetésen felemelő érzéssel lépett a színpadra, ahol a nyakába akasztották az arany érmet.

Szíjártó Balázsnak ez immár a 6. aranyérme, amelyből ötöt az elmúlt 1 év során szerzett magyarországi gasztronómiai versenyeken hidegkonyha artisztika kategóriában.

Balázs alkotása
Balázs alkotása

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top