Gasztro

Romantikus vacsora kettesben: 2 recept a sztárbloggertől

Fűszeres pikáns kacsamell körtével és egy szívhez szóló ricottás finomság a romantika jegyében. Nem csak szerelmeseknek.
 Sült kacsamell fűszeres, karamelles körtével

Romantikus vacsora kettesben: 2 recept a sztárbloggertől

A halhatatlan hagymás csirkemáj » 

Hozzávalók 2 személyre:

• 30 dkg kacsamellfilé
• 2 darab körte
• 4 dkg kristálycukor
• 1 dl száraz fehérbor
• só, bors
• 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék

Romantikus vacsora kettesben: 2 recept a sztárbloggertől A körtéket hámozzuk meg, vágjuk ketté, szedjük ki a magházukat. Kezdjük el pirítani a kristálycukrot, és készítsünk belőle sötét karamellt. Mikor kész, öntsük fel a borral és 1 dl vízzel, adjuk hozzá a fűszerkeveréket.

Melegítsük tovább a karamellszószt, hogy újra folyékony legyen, és mikor felolvadt, tegyük bele a körtéket. Körülbelül 10-15 perc alatt pároljuk puhára a körtéket, időnként fordítsuk meg őket. Mire megpuhulnak, a szósz besűrűsödik. (Mindezt egy nappal korábban is elkészíthetjük.)

A kacsamell bőrös felét irdaljuk be, szórjuk meg mindkét oldalát durva tengeri sóval és frissen őrölt borssal. Teflonban süssük körbe a mellet, először szép pirosra a bőrös felét, majd a másik oldalát is.

Közben melegítsük elő a sütőt 250 fokra, és tegyük be 15 percre sülni a kacsamellet. Vegyük ki, és szeletelés előtt hagyjuk pihenni 7-8 percet. Locsoljunk rá a fűszeres karamellből, és tálaljuk a körtével.

Elkészítés: 60 perc

 Zöldfűszeres ricottakrém szív alakú pirítóssal

Romantikus vacsora kettesben: 2 recept a sztárbloggertől Hozzávalók 2 személyre:

• 15 dkg ricotta
• fél dl tejszín
• 10 nagyobb levél friss bazsalikom
• 3 kisebb levél friss menta
• 4 szem dió
• só, bors
• 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
• toast kenyér + szív alakú kiszúróforma

Keverjük el a ricottát a tejszínnel. Aprítsuk fel a friss bazsalikomot és a mentát, vágjuk durvára a diót. Keverjük el ezeket is a ricottával. Sózzuk, borsozzuk a krémet, adjuk hozzá az extra szűz olívaolajat. A kenyérből szaggassunk szíveket, majd pirítsuk meg kenyérpirítóban.

Elkészítés: 20 perc

Cikkünk a Nők Lapja Konyha februári számából közölt részletet.
Itt tudsz előfizetni a magazinra »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top