Gasztro

Káposzta a köbön: 3 fogyasztó étel

Azon felül, hogy finom, nagyon egészséges is a káposzta. Értékes vitaminokban gazdag, A-, C- és E-vitamin, K- és B1-vitamin is található benne. Rostokban és ásványi anyagokban is bővelkedik, magas a kalcium-, a magnézium-, a foszfor-, kálium- és a vas-tartalma.
Káposzta a köbön: 3 fogyasztó étel

Jön a Torkos Csütörtök! » 

Lényegében természetes antibiotikum: gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és fertőtlenítő. A közkedvelt zöldség zöld levelei sok béta-karotint tartalmaznak, amely antioxidáns. A káposzta serkenti és erősíti az immunrendszerünket, és mivel igen kevés kalóriát tartalmaz, a fogyókúrázóknak kifejezetten előnyös és méregtelenítésre is kiváló!

Édeskáposzta rizzsel és hallal töltve

Hozzávalók:

  • 16 leforrázott, kisebb fehérkáposzta-levél
  • 40 dkg fehér húsú halfilé
  • 1 bögre rizs
  • másfél bögre paradicsomlé
  • rizs
  • só, bors, kapor, olaj
  • 1 db tojás
Természetes vitaminforrások

A rizst kevés zsiradékon üvegesre pároljuk, majd felöntjük a paradicsomlével, megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk. A halfilét apró kockára vágjuk és összekeverjük a rizzsel. Ízesítjük sóval, borssal és az apróra vágott kaporral. Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk és betöltjük a káposztalevelekbe. Tepsibe fektetjük, aláöntünk kevés húslevest vagy vizet, és letakarva 160 fokos sütőben 50 perc alatt elkészítjük.

Vöröskáposzta-saláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg vörös káposzta
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • 2 ek sózott kapribogyó
  • 1 ek méz
  • 4 ek olívaolaj
Természetes vitaminforrások

A káposztát vékonyan felszeleteljük. A kapriról lemossuk a sót és a káposztához adjuk. A mézet egy csipet sóval, a dijoni mustárral és az olívaolajjal elkeverjük, majd a káposztát összeforgatjuk vele. Jól behűtjük, és pirított bagette-el fogyasztjuk.

Kelkáposzta zöldségekkel

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej kelkáposzta
  • 40 dkg rizs főzve
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 3 szál újhagyma
  • 1 db cukkini
  • só, fehér bors, szerecsendió, olívaolaj
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt

Természetes vitaminforrások

A kelkáposztaleveleket sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, jeges vízben gyorsan lehűtjük, majd lecsepegtetjük. A paprikát és a cukkinit apró kockára vágjuk, és kevés olajon elkezdjük pirítani. 5-6 perc után hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, és még 3 percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, frissen őrölt fehér borssal, valamint szerecsendióval. A rizshez hozzákeverjük a zöldségeket, a tejfölt és reszelt sajtot. A kelkáposztaleveleket rétegezve lerakjuk a rizses töltelékkel és forró sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.

Káposzta a köbön: 3 fogyasztó ételA cikk nyomtatásban a legfrissebb Nők Lapjában jelent meg.

Az e heti lap tartalmából:

    * Sok élmény kevés pénzből – kanapészörf, lakáscsere
    * 4 kipróbált kapcsolatjavító tipp
    * Természetes vitaminforrások: káposztás receptek
    * Menni kéne: Tizenévesek az éjszakában
    * Sztárinterjú Máté Gáborral
    * Tényleg létezik a jó válás?
    * Tudós nők – Csinosak, vidámak, fiatalok  

Előfizetnél a Nők Lapjára? Itt és most megteheted!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top