Gasztro

Az ételszínezéktől pörög a gyerek?

Régen a hiperaktivitás mint fogalom és betegség, nem létezett. Újabban viszont egyre több gyerek küzd vele. Könnyen lehet, hogy megvan az ok, miért.
Az ételszínezéktől pörög a gyerek?Buli van? Ezeket nyugodtan ehetik a srácok!

Ugye milyen nehéz ellenállni a sajtos rágcsálnivalónak? Vagy mondjuk a pille- és vattacukornak? Vagy a gumicukornak, ami egyfelől elképesztő színekben pompázik, de az íze is olyan, hogy ha egyszer nekikezdünk, képtelenség abbahagyni! Elképzelhető azonban, hogy mostantól újra a természetes ízesítőké lesz a terep – Amerikában legalábbis. Az ottani Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal eddig ugyan kilenc, az egészségre ártalmatlannak ítélt, mesterséges élelmiszer-színezéket tartott nyilván, ám egy közelmúltbeli felmérésből kiderült, direkt kapcsolat lehet az adalékok és bizonyos gyerekkori magatartászavarok között. Mint amilyen a hiperaktivitás is. Az arra hajlamos gyerekeknél ezek az adalékok ugyanis felerősíthetik a tüneteket. Ha mindez beigazolódik, az elképesztő áttörést hozhat: a problémára ugyanis a hetvenes évek óta nem született eredményes megoldás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top