Gasztro

Még egy csipetnyi Andalúzia, és kész!

Ibér sonka vagyis jamón ibérico; sherry, avagy vino de jerez; és olívaolaj, vagyis aceite de oliva… Ismerősek ezek a szavak és alapanyagok? Akkor főzzetek és nyerjetek egy mesterkurzust!
Még egy csipetnyi Andalúzia és kész!Mit szólnátok egy vérpezsdítően pikáns gazpachóhoz, hm?

Odavagytok a mediterrán, azon belül is a spanyol konyháért? Úgy érzitek, mindent tudtok róla, de legalább is kedveltek belőle? Akkor itt az ideje, hogy másoknak is megmutassátok, mennyire mozogtok benne otthonosan. Ha pedig eddig még nem kerültetek közelebbi kapcsolatba az ibér sonkával, a sherryvel vagy más, jellegzetesen andalúz alapanyagokkal, akkor remek alkalom nyílik arra, hogy mindezt most pótoljátok! Áprilisban ugyanis először rendezik meg hazánkban azt az andalúz receptversenyt, amelyre andalúz termékek felhasználásával készült recepteket várnak a jelentkezőktől. A legjobb receptek beküldőinek jutalma, hogy részt vehetnek egy Andalúziából érkező sztárséf által vezetett főzőkurzuson, és elsajátíthatják egy autentikus andalúz menüsor elkészítésének fortélyait. Jól hangzik, ugye? A nyertes recepteket egyébként igazán illusztris zsűri választja ki, amelynek tagjai Bíró Lajos, a Bock Bisztro vezető séfje, Vajda Péter, a Dining Guide vezető szerkesztője, és Martin Goldman andalúz mesterszakács.

A játék részleteiről még többet a rendező honlapján, valamint az esemény közösségi oldalán tudhattok meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top