Zseniális csokis receptek várnak a Sülvefővén! |
Egy, a közelmúltban végzett felmérés szerint a húsvéti, szezonális édességpiac fokozatosan átalakulóban van. Több szempontból is. A Nielsen piackutató cég adatai alapján egyfelől az eladott mennyiség tavaly 8 százalékkal csökkent.
Jó, ez még így is évi 820 tonna, amiből rengeteg tortát, kuglófot, vagy éppen csokimousse-t lehet készíteni. Másfelől viszont úgy tűnik, húsvétkor már nem a csokitojás a menő. Hanem a nyúl! Ebből ugyanis egyre többet veszünk. A húsvéti csokifigurák sorában őket a csokoládéból készült kacsa, bárány és csibe követi. Változás továbbá, hogy míg korábban a nugátból készült édességeket részesítettünk inkább előnyben, addig tavaly óta a drágább tejcsokit és a még drágább étcsokoládét választjuk. Vagyis úgy tűnik, igényesebbek lettünk. Ez pedig jó hír!