Gasztro

Jön a döntő ütközet: padlóra küldi-e a nyúl a tojást?

Hogy mi köze van egymáshoz a kacsának, a báránynak és a csibének? Például mindegyik készülhet tejcsokiból. De nugátból is. Vagy étcsokiból...
Jön a döntő ütközet: padlóra küldi-e a nyúl a tojást?Zseniális csokis receptek várnak a Sülvefővén!

Egy, a közelmúltban végzett felmérés szerint a húsvéti, szezonális édességpiac fokozatosan átalakulóban van. Több szempontból is. A Nielsen piackutató cég adatai alapján egyfelől az eladott mennyiség tavaly 8 százalékkal csökkent.

Jó, ez még így is évi 820 tonna, amiből rengeteg tortát, kuglófot, vagy éppen csokimousse-t lehet készíteni. Másfelől viszont úgy tűnik, húsvétkor már nem a csokitojás a menő. Hanem a nyúl! Ebből ugyanis egyre többet veszünk. A húsvéti csokifigurák sorában őket a csokoládéból készült kacsa, bárány és csibe követi. Változás továbbá, hogy míg korábban a nugátból készült édességeket részesítettünk inkább előnyben, addig tavaly óta a drágább tejcsokit és a még drágább étcsokoládét választjuk. Vagyis úgy tűnik, igényesebbek lettünk. Ez pedig jó hír!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top