Gasztro

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogások

Az utóbbi években sok fiatal szakács tűnt fel a hazai éttermekben, akik lelkesen és állhatatosan próbálkoznak a magyar konyha megújításával. A Szuflé magazin felkérésére most a húsvéti ételeket gondolták újra.

Többen kiemelkedő eredményeket értek el a Czifray-szakácsversenyen, illetve a Hagyomány és
Evolúció melegkonyhás versenyen is. Öt ifjú séfet kértünk fel arra, hogy készítsenek nekünk
viszonylag egyszerű, mégis újszerű és ötletes húsvéti fogásokat.

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogásokGyőrffy Árpád, Alabárdos
Az Alabárdos séfhelyettesének szívügye, hogy a „paprika előtti” ízek és ételek visszaszerezzék méltó helyüket az éttermekben és a családi ebédeken is. Véleménye szerint a régi magyar konyha fogásait a mai elvárásoknak megfelelően kell átmenteni. Ez a szemlélete, na meg nagyszerű fogásai aranyfokozatot értek a Czifray-szakácsversenyen. Húsvétra egy hollandi mártással és spenóttal kombinált buggyantott tojást ajánl.

A receptért kattints ide!

 

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogásokVarjú Viktor, Bock Bisztró
A fiatal konyhafőnök kicsit átdolgozta a hagyományos húsvéti sonkalevest: az ízvilág megmaradt, de az új verzió sokkal több zöldséget tartalmaz, és modernebb technológiával készül. A séf egyébként a levesek mestere, a 2009-es Hagyomány és Evolúción a harmadik helyet szerezte meg újragondolt csángó csirkelevesével.

A receptért kattints ide!

 

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogásokSára Zsuzsa, Arany Kaviár
Az Ostrom utcai étterem szakácsnője kedveli a szokatlan párosításokat, a húsvéti báránybordát káposztával és lila hagymából készült lekvárral készítette el. Zsuzsa nem csak az orosz konyhában jártas, egy séfverseny nyerteseként dolgozhatott a németországi, három Michelin-csillagos Schlosshotel Lerbach konyháján is. Hitvallása: „a főzésen keresztül bepillanthatunk egy másik kultúrába”.

A receptért kattints ide!

 

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogásokLipher Tamás, Pesti Lámpás Étterem
A séf a Czifray-verseny döntőse volt (bronzfokozatot szerzett), a polgári konyha egyik legtehetségesebb művelője. Húsvétra egy „modern” kocsonyát ajánl: akinek nem sikerült megkedvelnie a klasszikus változatot, tegyen egy próbát az ő receptjével, és garantáltan megváltozik a véleménye. Figyelem, érdemes vendéget hívni: mivel 4 adag kocsonyának senki nem áll neki, 10 főre adtuk meg a mennyiségeket.

A receptért kattints ide!

 

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogásokHorváth Szilveszter, La Maréda
A győri La Maréda étterem 35 éves konyhafőnöke zongoristának készült, de aztán úgy döntött, inkább a gasztronómiának szenteli a kreativitását. A mediterrán ízek mestere ezüstérmet szerzett a III. Hagyomány és Evolúció melegkonyhás szakácsversenyen, a Czifray-versenykurzuson pedig aranyfokozatot nyert. A séf „stresszmentes” fogást ajánl: akár két nappal az ünnepi ebéd előtt elkészíthető, amit tálalás előtt már csak készre kell pirítani.

A receptért kattints ide!

Öten ötféleképpen: újragondolt húsvéti fogásokA Szuflé legfrissebb számából tippet kaphatsz még arra is, mit vigyél magaddal, ha piknikezni mentek. De ha bortúrára mennétek, ahhoz is vannak ötleteink.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top