Gasztro

Receptkönyv a holokauszt túlélőitől

Első blikkre nem tűnik túl etikus ötletnek aprópénzre váltani a holokauszt megpróbáltatásait, de ahogy a könyvben megszólaló egyik túlélő, dr. Ruth Westheimer fogalmazott: "Az étel az identitást jelenti azoknak, akiknek nincs otthonuk."

Receptkönyv a Holokauszt túlélőitől Egy jó szakácskönyv, hm? Például anyák napjára? Itt  találsz!

June Feiss Hersh Receptemlékek – A túlélés ünneplése című gazdagon illusztrált könyvének megjelenését a pészah végére időzítették. A szerző több mint száz túlélővel és az ő rokonaikkal készített interjút, és a receptek mellett az ő emlékeiket is lejegyezte. Tehát ez a kötet jóval több egy egyszerű receptgyűjteménynél. Földrajzilag felosztva mutatja be az egyes területek túlélőinek konyháját a görögországi Rodosz zsidó közösségétől kezdve a tradicionális lengyel zsidó gasztronómiáig. Feiss Hersh nemcsak a táborok gyötrelmeiről és a túlélés csodájáról meséltette interjúalanyait, hanem az emigrációban töltött évekbe is betekintést nyerhetünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top