Gasztro

Perelhet az egerek miatt hírbe hozott Tesco

Ahogy arról mi is írtunk, a hatóság mindenre kiterjedő, országos vizsgálatot rendelt el a Tescóban. Merthogy állítólag egerek lepték el az üzleteket. Immár az eredmény is megvan.
Nincs egérinvázió a TescóbanÍme, az előzmények!

Lezárult a hatóság átfogó vizsgálata, melynek során az elmúlt négy napban a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal munkatársai közel 200 üzletet vetettek minden részletre kiterjedő ellenőrzés alá. Az eredmény az áruházlánc korábban kiadott közleményét támasztja alá. Így tehát hiteltelenné vált a Magyar Nemzet azon állítása, hogy egerek lepték volna el a Tescót. Ennek megfelelően a Tesco megteszi a szükséges lépéseket az említett lap ellen.

A vizsgálat szerint egyébként az áruházlánc 97%-ban megfelel a higiéniai előírásoknak, a  talált apróbb mulasztások elsősorban adminisztratív jellegűek, illetve egyes helyeken a rágcsálócsapdák elhelyezkedése nem volt megfelelő. A hatóság munkatársai alapos munkát végeztek, semmi sem kerülhette el az ellenőrök figyelmét. A vizsgálat azt is igazolta, hogy a Tesco napi gyakorlata mindenben megfelel a Magyarországon hatályos törvényeknek. „Szakemberként megalapozatlannak tartom azokat a felvetéseket, amelyek szerint a jó eredmények a hétvégi takarításnak köszönhetőek” – mondta el dr. Bajkai Andrea, a  Tesco minőségbiztosítási vezetője. „A rágcsálók elleni védekezés kialakítására kevés egy hétvége. Ez egy folyamatos munka, amelyet munkatársaink és szerződéses partnereink nap mint nap végeznek. Ezt rendszeresen ellenőrizzük is, és dokumentációval igazoltuk is a hatóságok felé.”
Mi a magunk részéről reméljük, hogy a vegyszeres paradicsom és az egérhistória után véget ér ez a rossz ízű Tesco-saga.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top