Gasztro

A kávézókban kémekkel találkozhatsz!

Ahogy változik a világ, úgy változik a bűnözők és a kémek ízlése is. Régen luxushotelek éttermeiben adtak egymásnak randevút. Ma viszont már a kávézó, a frappuccino és a brownie a menő.

A rosszfiúk a Starbucksot szeretikA macchiato, a cappuccino meg a többiek

A thrillerekben, krimikben, kémfilmekben megszokhattuk már, hogy az egymással „üzleti viszonyban” lévő bűnözők, a szupertitkos információkat adó-vevő kémek rendszerint valami eldugott, füstös és félhomályos kocsmában vagy lepukkant étteremben találkoznak egymással. Ha ez így is volt, mostanra már a múlté!

Az amerikai Wall Street Journal ugyanis kiderítette, hogy a 21. század rosszfiúi a lazább és kellemesebb helyeket szeretik. Ahol akár 30-féle kávé közül is választhatnak. Nem beszélve arról, hogy miközben milliókról és életekről döntenek, nyugodtan majszolhassák a kedvenc brownie-jukat vagy éppen szendvicsüket. És melyik a világ talán legkedveltebb kávézólánca? Úgy van, a Starbucks! A közelmúltban az amerikai bűnözés 3 legismertebb alakjáról is kiderült, hogy lefülelésükig ez a kávézólánc volt a törzshelyük. Nem lennénk meglepve, ha hasonló lenne a helyzet a világ más országaiban, így idehaza is. Úgyhogy miközben a kedvenc cappuccinónkért és muffinunkért állunk sorba, még az is lehet, hogy egy fehérgalléros bűnöző áll mögöttünk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top