Gasztro

Tbc-s tehenek is adhatnak tejet

Eddig a tuberkulózissal fertőzött teheneket azonnal kényszervágásra ítélték. Angliában ezen most változtatnának, mert tanácsadók szerint pasztörizálás után az ilyen állattól származó tej is fogyasztható.

TBC-s tehenek is adhatnak tejetA mi marhahúsos receptjeink garantáltan egészségesek!

Kergemarhakór, száj- és körömfájás, tbc – ha egy haszonállat ezen betegségek bármelyikétől szenvedett, az eddig egyet jelentett azzal, hogy még csak véletlenül sem kerülhetett semmilyen módon emberi fogyasztásra sem a húsa, sem pedig feldolgozott formában a teje vagy az abból készült sajt.

A világ számos pontján élt ez a szabály, ám Angliában változtatni akarnak ezen. Tanácsadók ugyanis arról akarják meggyőzni a kormányt, hogy a tuberkulózissal fertőzött tehenek tejét a pasztörizálás tökéletesen veszélytelenné teszi. Ha szkeptikusok vagyunk, adódik a kérdés: ha ez így van, akkor eddig miért kellett kényszervágásra küldeni ezeket az állatokat? És mostantól miért elég a pasztörizálás?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top