A Sülvefővén Mautner Zsófi tekercsreceptjét is kipróbálhatjátok |
A napokban újabb rekorddal bővül a kulináris különlegességek listája. Egy angol séf, Andy Bates ugyanis olyan kebabot – amit a tortillához hasonló, feltekert szendvics – készített, aminek a „bolti” ára átszámítva több mint 200 ezer forint. Ennyi pénzért egyébként a séf a legjobb alapanyagokkal tölti meg a lepényt: szopós bárány adja a húst, bíborszínű krumpli kerül bele, valamint coeur de boeuf, azaz marhaszív alakú paradicsom is. Nem is beszélve az aranyfüsttel bevont egyéb zöldségekről.
Fotó: huffingtonpost.com |
Ja, és jár hozzá még egy 400 dolláros pezsgő is, hogy legyen mivel leöblíteni az extravagáns falatokat. Még így is pazarlóan drágának tűnik? Akkor még azt is hozzátesszük, hogy Ugandában nagyjából ennyi az egy főre jutó átlagos évi kereset!