Gasztro

200 ezer forint egy szendvicsért?!

1227 dollár – ennyit kell leszurkolni a világ legdrágább kebabjáért. Hogy mitől ilyen drága? Például attól, hogy a legjobb alapanyagokon túl van benne arany is.
200 ezer forint egy szendvicsért?!A Sülvefővén Mautner Zsófi tekercsreceptjét is kipróbálhatjátok

A napokban újabb rekorddal bővül a kulináris különlegességek listája. Egy angol séf, Andy Bates ugyanis olyan kebabot – amit a tortillához hasonló, feltekert szendvics – készített, aminek a „bolti” ára átszámítva több mint 200 ezer forint. Ennyi pénzért egyébként a séf a legjobb alapanyagokkal tölti meg a lepényt: szopós bárány adja a húst, bíborszínű krumpli kerül bele, valamint coeur de boeuf, azaz marhaszív alakú paradicsom is. Nem is beszélve az aranyfüsttel bevont egyéb zöldségekről.

Fotó: huffingtonpost.com
Fotó: huffingtonpost.com

Ja, és jár hozzá még egy 400 dolláros pezsgő is, hogy legyen mivel leöblíteni az extravagáns falatokat. Még így is pazarlóan drágának tűnik? Akkor még azt is hozzátesszük, hogy Ugandában nagyjából ennyi az egy főre jutó átlagos évi kereset!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top