Gasztro

3 tuti dolog, ami a meggyel történhet

Pár nap, és vége a meggyszezonnak, így valószínűleg nálad is felbukkannak a rokonok által küldött, meggyel teli vödrök. Már ettél, fagyasztottál, befőztél belőle, de még mindig maradt? Süss valami finom süteményt! Mutatunk néhány kipróbált, házias receptet.
3 tuti dolog, ami a meggyel történhet
A tökéletes omlós tészta titka + 3 sütirecept

Fahéjas meggyes minitorta

3 tuti dolog, ami a meggyel történhetEgy omlós tészta (linzer) összeállítása kezdőknek is simán menni fog, gyakorlottabbak pedig nagyjából 10 perc alatt megvannak vele. Érdemes hűtőbe tenni a tésztát, míg elkészíted a meggytölteléket, úgy könnyebb vele dolgozni. Ha nincs ilyen, a képen látható kis formád, használhatsz nyugodtan egy nagy piteformát. Aki nem akar vesződni azzal, hogy szívecskéket szúrjon ki a tetejére, rácsozza be a maradék tésztával, vagy reszelje a tetejére nagy lyukú reszelővel. A receptért kattints ide!

3 tuti dolog, ami a meggyel történhetHázi meggyes krémes

A meggyes krémes tipikusan olyan sütemény, amit a 3 éves gyereknek és a 90 éves nagymamának egyaránt feltálalhatsz, imádni fogják. Ne izgulj, nem a cukrászdából ismert krémest ajánljuk, ennek egy módosított, jóval egyszerűbb verziója következik. A tetejére a tejszínhab már csak ráadás, de még látványosabbá teszi. A receptért kattints ide!

3 tuti dolog, ami a meggyel történhetKonyakos csokoládétorta

Ha tényleg nagyon le vagy törve a strandidő hiánya miatt, akkor vigasztald magad egy kis endorfinnal: az alapból jókedvre derítő csokoládétortát variáld meg egy kis konyakkal, adj a krémhez magozott meggyet, és máris kész a mű. Nem állítjuk, hogy belefér bármilyen diétába, de állati finom.
A receptért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top