Talán még a kevésbé merészek is összebarátkoznának a sárgadinnyéből és kandírozott gyömbérből készült jégkrémmel, és valószínűleg nem utasítanák el az étcsokoládés-datolyás fagyit sem, igaz, utóbbiba már kerül némi szezámmag is.
Bár itthon viszonylag nehéz hozzájutni a külföldön sokat használt tejtermékhez, az íróhoz, ha mégis sikerül, készíthetünk belőle narancsos írófagylaltot, némi friss mentával fűszerezve. Ezt még a fogyókúrázók is vígan fogyaszthatják, de a ricottás-mézes-narancslikőrös, tejszínnel készülő fagylalt már ritkábban fér bele egy 1000 kalóriás étrendbe.
Aki éppen nem a strandon mutogatható alakért sanyargatja magát, próbálja ki az aszalt szilvás fagyit, aminek különlegességét tovább fokozza pár kanálnyi Armagnac konyak, illetve egy vaníliarúd kikapart belseje.
Az új ízek lelkes kipróbálóinak számos kiváló ötletünk van, például az áfonyából, görög joghurtból, tejből szárított levendula hozzáadásával készülő jégkrém, illetve a „répatorta-fagyi”. Utóbbi nem éppen a 20 perc alatt összedobom, és megyek is kategória, szóval aki gyors receptet keres, annak a zöld teás fagylaltot ajánljuk (25 perc alatt kész).
|
Áfonyás, levendulás Fotó: latimes.com |
|
|
Répatortafagyi Fotó: latimes.com |
|
|
Zöld teás Fotó: latimes.com |
|
Az igazán bevállalósak valószínűleg azonnal rácsapnának a parmezánból készült fagyira, amiben a parmezánon és a són kívül tulajdonképpen a megszokott összetevők (tej, cukor, tejszín) találhatók. Ha már sajt, akkor jó tudni, hogy a kecskesajtból is készíthetsz fagyit; különleges desszert, főleg némi párolt gyümölccsel párosítva.
|
Parmezános fagylalt Fotó: latimes.com |
|
|
Kecskesajtos fagylalt Fotó: latimes.com |
|
Nincs az a pasi, akinek ne párásodna be a szeme néhány gombóc sörfagyitól (a receptért kattints ide!), ami villámgyorsan elkészül, így akár munka után is nekifoghatsz. Pikk-pakk megvan az uborkás-chilis fagyi is, amit érdemes jégkrémformába tölteni, hiszen mi lehet annál vonzóbb ebben a kánikulában, mint mikor szétosztasz egy ilyen frissítőt.
|
Uborkás-chilis fagyi Fotó: latimes.com |
|
|
Sörfagyi Fotó: latimes.com |
|