Gasztro

Rántott hús olajszag nélkül

Az utóbbi években meglehetősen rossz a rántott hús PR-ja, az egészséges táplálkozás fanatikusainál nemigen kerül az asztalra. Tippjeinkkel gyorsan, könnyen, olajszag nélkül elkészítheted a szervezetedet sem terhelő bundás finomságot.
Rántott hús olajszag nélkül
Mi egészségtelenebb a hagyományos rántott húsnál? Ez a 8 étel!

A rántott hús bundája rengeteg szükségtelen szénhidrátot, kalóriát rejt, ráadásul a bő olajban való megmártózás alatt annyi olajat szív magába, hogy az két hétre is elég lenne egy átlagos szervezetnek. A panírozás ráadásul rendkívül időigényes, a húsok kisütése alatt pedig nem csak te leszel büdös, hanem az egész lakás. Lássuk, mit csinálhatsz másképp!

Bundázás, másképp

A bundaügy kérdésében az alapanyagok megváltoztatásán van a hangsúly. Fehér liszt helyett használhatsz teljes kiőrlésű lisztet is, a tojást fellazíthatod egy kevés vízzel, ezzel a két egyszerű lépessel máris kiiktattál jó néhány kalóriát.

A zsemlemorzsát kiválthatod lereszelt graham kenyérrel, de keverhetsz bele zabkorpát vagy zabpelyhet, így az étel rosttartalmán is javítasz. A húsokat forgathatod zsemlemorzsa helyett apróra tört kukoricapehelybe is.

Komolyabb módosítás, ha a liszt-tojás páros kiváltod joghurttal vagy kefirrel, igaz, hogy így egyre messzebb kerülsz a megszokott ízektől. (Nagyon finom lesz a rántott csirke akkor is, ha fokhagymás-joghurtos pácba teszed, majd kivéve megforgatod zsemlemorzsában.) Ez persze nem feltétlenül baj, hiszen így kevésbé unalmas az étel, a változatosság érdekében akár friss, aprított zöldfűszert (például kakukkfű, zsálya, citromfű), reszelt citromhéjat vagy éppen parmezánt is tehetsz a morzsába.

Rántott hús olajszag nélkülOlaj(szag) helyett

A könnyített panír elkészítése után a rengeteg felesleges olajtól kell megszabadulnod. Ennek legegyszerűbb módja, ha a bepanírozott hússzeleteket, esetleg csirkecombokat egyenletesen megspricceled olajjal, és sütőpapírral bélelt tepsin a sütőbe tolod őket.

A karaj és a csirkecomb 50-60 perc készül el, a csirkemell pedig ennél is gyorsabban, és nem kell őrizni őket. Egyszer, körülbelül félidőben, mikor a felső részen megpirult a panír, meg kell fordítani, hogy a hús másik fele is ropogósra süljön.

A szemtelenül egyszerű változat

A Maggi Ropogós fortélyokkal még tovább egyszerűsítheted a bundázást. Nem kell mást tenned, csak megkenni a húst nagyon kevés (olíva)olajjal, és beleforgatni a tasak tartalmába. Se koszolás, se több fázis, egyszerű, mint az egyszeregy. Választhatsz a sajtos, fokhagymás, pikáns vagy zöldfűszeres ízek közül, így aztán biztosan nem unod meg a rántott húst. A panírozással 20 perc alatt elkészülsz, és csak be kell tenned a húst a sütőbe, majd kivenni és tálalni, amikor kész.

(Szponzorált cikk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top