Gasztro

Hűsítsd magad hideg krémlevesekkel!

Azt mondják az okosok, hogy ilyen hőségben érdemes meleg levest enni, mert hűtő hatást vált ki a szervezetből. Próbáld ki, hogy tényleg így van-e, de mi azért ajánlunk néhány alternatívát, ha mégsem bírnál ránézni a gőzölgő húslevesre.
Hűsítsd magad hideg krémlevesekkel!
Desszertet is ennél, de nem akarsz a sütő közelébe menni? Készítsd el ezeket!

Nyilván nem mondunk nagy újdonságot azzal, hogy érdemes minél több levest enni ebben a kánikulában, hiszen a szervezetnek rengeteg folyadékra van szüksége, aminek egy része fedezhető így is.

Aki szereti a gyümölcsös leveseket, annak ilyenkor nem túl nehéz főzni, de ha valaki tiltakozik a családban a gyümölcsök ellen, esetleg megcsömörlött a meggylevestől, arra is van ajánlatunk: készíts neki zöldség alapú leveseket.

Az egyik kedvencünk a joghurtos uborkaleves, amiben az a legjobb, hogy alig van vele macera, ráadásul roppant egészséges és finom. Ha van otthon fagyasztva zöldségleved, akkor csak annyi időre kell bekapcsolnod a tűzhelyet, míg egy serpenyőben 5 perc alatt megpirítod a feltétként ajánlott, készen vehető pitát. Nagyon finom a levesbe a friss menta, azt semmiképpen se hagyd ki belőle! A receptért kattints ide!

A tejszínes póréhagymalevest vendégség esetére is nagyon ajánljuk, mert kicsik és nagyok egyaránt szívesen kanalazzák a krémes, hűsítő levest, amiben fokhagymás-snidlinges pirítóskockák lebegnek.  Az sem mellékes szempont, hogy olcsón előállítható, és 30 perc alatt kész. Úgy időzítsd, hogy tálalás előtt érdemes 2 óráig a hűtőben tartani. Hogy mi kell hozzá, az kiderül a receptből, kattints ide!

Hűsítsd magad hideg krémlevesekkel!A joghurtos sültpaprika-krémlevest azoknak az ínyenceknek ajánljuk, akik hajlandóak bekapcsolni a sütőt. A kápia vagy kaliforniai paprikákat ugyanis meg kell pirítani a sütőben, majd leszedni a héjukat. Erre van egy jó trükkünk: a hólyagosra égett bőrű paprikát néhány percre tedd zárható dobozba vagy zacskóba, utána már könnyedén lehúzható a héja, és szeletelhető a húsa.

Ha megvan a sült paprika, akkor már csak pár perces munka van a levessel, és az eredmény egy laktató, selymes, igazán különleges első fogás.

Kíváncsi vagy rá? A receptért kattints ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top