A házi müzliszelet is jól eláll, nem mellesleg nagyon finom és egészséges. Kipróbálnád? |
Kekszet sütni még a teljesen kezdő háziasszonynak sem nagy kunszt, hiszen egyszerű kevert tésztákról van szó, a legtöbb esetben egy mérleg, egy edény, illetve egy fakanál is elég hozzá. Persze ha van kézi mixered, akkor még egyszerűbbé és kevésbé fárasztóvá válik a tészta összeállítása.
A munka része nagyjából fél óra alatt megvan, aztán sütés után már csak annyi a dolgod, hogy megvárd, míg kihűl, és bepakold egy jól zárható fémdobozba. Tedd hűvös helyre, így akár két hétig is elállnak majd a sütemények.
Csupa csoki keksz
Csokoládérajongóknak a csupa csokoládé kekszet ajánljuk, a tésztájában ugyanis a kakaóporon kívül még 10-10 dkg ét- és fehér csokoládé is kerül. Használj jó minőségű, sötét kakaóport, és ha kapsz, dobálj bele süthető csokoládépasztillát, mert így még a darabolással sem kell bajlódnod. A receptért kattints ide!
Csupa csoki keksz Fotó: Csigó László |
Cukros karika
Teához és kávéhoz is nagyszerűen passzoló édesség a vajas-cukros karika, amit úgy tudsz a legegyszerűbben formázni, ha simacsöves nyomózsákba töltöd, és karikákat nyomsz belőle a tepsire. A sütés előtt a tetejére szórt kristálycukortól lesz igazán finom, azt semmiképpen ne hagyd le róla. A receptért kattints ide!
Cukros karika Fotó: Csigó László |
Aszalt gyümölcsös-pisztáciás keksz
Ha egy kicsit cifrázni akarod, süss aszalt gyümölcsös-pisztáciás kekszet. Használhatsz hozzá bármilyen aszalt vagy kandírozott gyümölcsöt, nagyon mutatós lesz például kandírozott cseresznyével és narancshéjkockával is. A receptért kattints ide!
Aszalt gyümölcsös-pisztáciás keksz Fotó: Csigó László |
Kókuszos-csokis néró
A kókuszos-csokoládés nérót kóstolva valószínűleg sokan megkérdezik majd, hogy melyik cukrászdában vetted, pedig amilyen jól néz ki, olyan egyszerű megcsinálni. Ehhez is érdemes simacsöves nyomózsákot használni, a macerát pedig csak az a rész jelenti, amikor a kész sütiket félig ki kell mártogatnod olvasztott csokoládéban. Kattints ide a receptért!
Kókuszos-csokis néró Fotó: Csigó László |