Hozzávalók 4 személyre:
4 db nyúlcomb
2 fej salottahagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4 dl must
5 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 fürt szőlő
1 ágacska kakukkfű
1-2 dl szárnyas alaplé vagy leves
só, bors
A nyúlcombokat jól megmosom, mert a nyúlszőrt utálom az ételben, aztán jól megsózom! Én úgy vagyok vele, hogy jobban szeretem előre sózni, az utánsózás szerintem már nem „olyan”. Legalább fél órát hagyom így, ezalatt mindent előkészítek. A hagymákat finomra vágom, a fokhagymát átnyomom. A szőlőt lebogyózom, megmosom.
A vajat és az olajat felhevítem, majd a combokat minden oldalukon gyorsan szép pirosra sütöm. Kiveszem, ha kész, beleteszem a salottát és a fokhagymát, kicsit együtt pirítom, majd az egészet a musttal öntöm fel. Jól felforralom, sózom és borsozom, beleteszem a kakukkfüvet is. A combocskákat visszateszem a párolólébe és félig fedő alatt, hogy sűrűsödjön is, 20 perc alatt készre párolom. (A szárnyas alaplé akkor kell, ha nagyon elfőne a leve, nem biztos, hogy használom.)
Ezalatt egy csepp vajon egy serpenyőben kissé körbe karamellizálom a szőlőszemeket.
A kész combokat kiveszem, a kakukkfüvet is, majd a szósz botmixerrel egyneműsítem. Ha kész, beleteszek még egy darabka vajat krémesítésnek, megigazítom az ízét sóval és borssal, ha szükséges, beleteszem a szőlőt és a combokat. Egyet rottyantok rajta és kész is.
Burgonyapürével, vagy szép krémes polentával a legfinomabb! Jó étvágyat hozzá!
A Béres Must egészséges szőlőszemek frissen kipréselt édes leve. A tokaji szőlők zamatgazdagsága, ízvilágának sokszínűsége jelenik meg ebben a hárslevelű alapú minőségi szőlőmustban. A természetes, tartósítószer mentes üdítő nedű megvásárolható a webáruházunkban és a nagyobb szupermarketekben. Gyerekeknek és kismamáknak kifejezetten ajánljuk! |