Gasztro

4 gasztrosuli, ahol igazi mesterséffé válhatsz

Ha szeretnéd összekötni a kellemest a hasznossal, akkor nem is tehetnél jobbat, mint hogy beiratkozol egy főzőiskolába. Hogy milyet választasz, az csak az ízléseden múlik, de azért ajánlunk pár tuti helyet!

Mit szeretnél? Provance-i módon főzőcskézni, vagy disznósajtot készíteni? Jobbnál jobb fűszerekkel megbolondított indiai vegakaját mixelnél, vagy masszívan húsimádó fogásokkal barátkoznál? Ha a fenti kérdések közül bármelyikre igennel válaszoltál, akkor olvass gyorsan tovább!

A képek megtekintéséhez kattints a galériára!
A képek megtekintéséhez kattints a galériára!

Remek étkek, jó társaság – élvezd az élet savát-borsát!
 
A Salt’n Pepper főzőiskolában élmény és kikapcsolódás minden pillanat! A környezet, amelyet itt kialakítottak, egyszerre elegáns, hangulatos, családias, modern és jól felszerelt. A Siemens legprofibb sütőin dolgozhatnak a tanulni vágyók tapasztalt, nagy tudású szakemberek irányításával. Kis létszámban, 8-9 fő részvételével indítják a főzőkurzusokat, hogy mindenkire sok figyelem jusson. Ráadásul mindenki minden munkafolyamatot maga végez, ha bizonytalan, kérdezhet bátran. Itt mindenki pucol, szeletel, kever, sűrít, habar, süt-főz, hiszen így rögződnek a legjobban a tanultak. A főzés végeztével együtt ül asztalhoz a csapat, és mindenki megeszi, amit alkotott. Közben végigbeszélik, kinek mi okozott esetleg nehézséget, mik azok az apró trükkök, amire majd az otthoni főzésnél figyelni kell.

A témától függően a főzőesteken egy sommelier, Szabó Rita is részt vesz. Vannak egyalkalmas, tematikus kurzusok is, amelyek olyan szezonális témákat dolgoznak föl, mint például az epres ételeket, vagy a karácsonyi menüket. Lehet jelentkezni vegetáriánus, reform- vagy gabonakonyhára, vagy éppen húsimádó és halas fogások elkészítésére. A konyhában használatos praktikus eszközök, kiegészítők, mint pl. só-bors őrlők, kések, edények és egyéb ajándéktárgyak a helyszínen megvásárolhatók.
 
Tudj meg többet a helyről a honlapjukon vagy a Facebookon!

A képek megtekintéséhez kattints a galériára!
A képek megtekintéséhez kattints a galériára!

Étkezz lassan és felszabadultan, mint egy párizsi polgár!

Budapest egyik legújabb főzőiskolája, a Porcukor Főzőiskola 2011 októberében nyitotta meg kapuit: helyet ad főzőiskolai kurzusoknak, lakáséttermi esteknek, születésnapi, családi, baráti és kisebb céges rendezvényeknek. A főzőiskolát egy szép tágas polgári lakásban alakították ki, ahol a kurzusokra jelentkezőket barátságos környezet, a főzőiskolai részben egy modern világ, a lakás egyéb részeiben – étkezőben és teaszalonban – pedig igazi párizsi hangulat és meghitt enteriőr fogadja. A tulajdonosok a slow food mozgalom elkötelezett hívei, mely szerint fontos a modern, rohanó életstílus mellett a nyugodt és egészséges étkezésre hangsúlyt fektetni. A programkínálat igen változatos, az iskolában nemcsak a magyar konyha 17–19. századi hagyományait, de a nemzetközi gasztronómiai trendeket, más országok konyhaművészetét is megismerhetjük. A közelgő ünnepekre tekintettel az angol, francia, olasz konyha karácsonyi ünnepi ételsoraiból is ízelítőt kaphat, aki ide látogat. Az NLC olvasóinak a főzőiskola 20% kedvezményt ad a november 24–27. között lefoglalt tanfolyamok árából (Kuponkód: NLC20)

Itt olvashatsz bővebben a főzőiskoláról,»
vagy kövesd őket a Facebookon!

A képek megtekintéséhez kattints a galériára!
A képek megtekintéséhez kattints a galériára!

Vegaételek ezer ízben

Budapest főzőiskoláit színesíti a 108 Vegetáriánus Főzőklub, melynek mottója, hogy a vegetáriánus ételek nemcsak egészségesek, hanem finomak is lehetnek. A vegetáriánus ételek készítését éppúgy tanulni kell, mint bármely más konyhakultúra fogásait. Színes, ízekben gazdag, tartalmas menüsorokat sajátíthat el tőlük az érdeklődő: vannak állandó tanfolyamaik, például az indiai kezdő, a magyaros vegetáriánus vagy az ájurvéda főzőtanfolyam, illetve a vega cook-and-run. Emellett speciális egyalkalmas kurzusokat is kínálnak, például karácsonyi ünnepi menü, édességek, reformételek, kenyérsütés, csatnik témakörében. Cégek számára kapcsolatépítő főzőtréningeket szerveznek, illetve ha valaki a saját otthonában szeretne tőlük tanulni, arra is lehetőség van.

Ajándékutalványuk kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy karácsonyra ízletes egészséget ajándékozz szeretteidnek egy szórakoztató főzőtanfolyam keretében! A 108 Főzőiskola fontosnak tartja a főzés lelki hátterét is, nézetük szerint az ételek elkészítése szeretetről, gondoskodásról és törődésről szól, s az így készített ebéd elégedetté teszi a testet és a lelket!

Itt találsz további információkat a vegetáriánus főzőtanfolyamokról »
Ez pedig a 108 Vegetáriánus Főzőklub Facebook-oldala.

 

A képek megtekintéséhez kattints a galériára!
A képek megtekintéséhez kattints a galériára!

A profi vendéglátás fortélyai egyenest Provance-ból

A Villa Medici Főzőiskola résztvevői bepillantást nyerhetnek a szállodai konyhák világába, különleges recepteket tanulhatnak meg és hasznos fortélyokat leshetnek el. A főzőiskola látványkonyhájában, illetve tavasztól őszig a szálloda panorámateraszán is megrendezhető akár csapatépítő tréningként is.

A Villa Medici főzőiskola megalapításának ötlete Franciaországból, Provance-ból származik, ahol Neubauer Judit, a főzőiskola megálmodója tanulmányútja során találkozott szállodai főzőiskolákkal. Ezt az ötletet ültette át és formálta rá sikeresen a Villa Medicire. A tematikát mindig úgy állítják össze, hogy az megfeleljen az aktualitásoknak: az idei októberi első alkalmat a Márton-napra fűzték fel, novemberben „disznólkodni” fognak, hurkát és kolbászt töltenek, sőt a disznósajtkészítés rejtelmeibe is bekukkantanak.

Olvass többet a Mediciekről »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top