Hozzávalók:
Csirkehúsdarabok (mell, szárny vagy comb)
1 tojás
1 csomag zsemlemorzsa
A fűszerkeverékhez:
2 csésze fehér liszt
1/3 evőkanál só
2 evőkanál fokhagymasó
4 evőkanál paprika
1/2 evőkanál kakukkfű
1/2 evőkanál bazsalikom
1/3 evőkanál oregánó
1 evőkanál zellersó
1 evőkanál fekete bors
1 evőkanál száraz mustár
1 evőkanál őrölt gyömbér
2 evőkanál nátrium-glutamát ízfokozó (a hírek szerint ez sem maradhat ki, bár aki nagyon ellene van az kihagyhatja)
Az előre bekevert fűszerkeverék maradékát jól zárható edénybe el is teheted.
Így készül:
A csirkedarabokat főzd elő kb. 15-20 percig.
A csirkehús, a tojás és a zsemlemorzsa kivételével az összes hozzávalót keverd össze alaposan egy közepes méretű tálban.
Egy másik tálba üsd bele a tojást és villával verd fel!
A csirkedarabkákat forgasd bele először a tojásba, majd a zsemlemorzsába, végül az első lépésben elkészített fűszerkeverékbe! Ha nem tapadna rá elég keverék, akkor forgasd bele megint tojásba és utána jöhet a keverék.
Melegítsd elő a sütőt 350 fokra! (Vagy ha nincs ilyen magas hőfokod, akkor a legmagasabbra.)
Tedd a bepanírozott csirkedarabokat egy jénai tálba, fedd le alufóliával és kb. 30 percig süsd a sütőben! Az utolsó 10 percben vedd le róla a fóliát és süsd pirosra!