Gasztro

A nagy bifidus-párbaj: ivójoghurtokat teszteltünk

Kiveszed a hűtőből, megiszod, és már rohansz is. Ezt tudja egy ivójoghurt, ráadásul még a gyomrodat és az immunrendszeredet is rendben tartja. Teszteltük őket.
Ivójoghurtokat teszteltünk

Ivójoghurt, igen! Amikor megismertük a fogalmat és nyomán a fogalommá vált terméket, nem is értettük, hogyhogy nem létezett eddig. Hiszen sokszor ittunk volna egy jó joghurtot, de legfeljebb kanalazni tudtuk. Egy élelmiszer, ahol az állag olyan hangsúlyos, hogy magába a megnevezésbe is belekerült. Frissítő, mégis tápláló: e két tulajdonsága miatt esetenként a joghurt esik a legjobban – nemcsak a torkunknak, de a lelkünknek is.

Azon kívül, hogy minden ilyen terméknek vezetékneve is van, exkluzivitásukat tovább fokozza, hogy keveset adnak belőlük. Amikor megláttuk az első gyűszűnyi csomagolást, azt hittük, ez valami vicc. Utána rájöttünk, nagyon is megvan az értelme az óvatos porciózásnak. Itt ugyanis nem holmi szomjoltóról van szó, amit literszám kell legurítani: az ivójoghurt eszencia: mindenféle tápérték zanzásított változata olyan extrákkal mint probiotikum, L-casei és hasonlók. Mi már közelébe se megyünk olyan joghurtnak, amiben nem lakik valamiféle élőlény, még ha mikroszkopikus is. Leküldjük ezeket a kis izéket a gyomrunkba, azok meg helyre teszik ott a helyretenni valókat. Finoman. Merthogy a joghurt finom – de melyik a leginkább?

Danone Actimel Powerfruit
Krémes, selymes ízű joghurt, az íz leginkább a málnás olvadós cukoréra emlékeztetett minket, ami gyerekkorunk nagy kedvence volt. A többinél kicsivel sűrűbb állaga miatt pont elég volt reggelente a nagy rohanásban meginni egyet, és legalább 3 órán keresztül nem tört ránk farkaséhség.

 

Ivójoghurtokat teszteltünk

 

Tesco Vivacto
Második helyezettünk a Tesco epres joghurtja volt, ami ugyan nem volt erősen eperízű, de legalább nem volt bántóan műíze, minket az epres panna cottára emlékeztetett, ami nagy kedvencünk. Külön szerettük benne, hogy könnyen ki tudtuk bontani, és nem kellett vele küszködni, nem úgy, mint néhány társával.

 

Ivójoghurtokat teszteltünk

 

Mizo Boci
Trópusi gyümölcsökből készült joghurttal nehéz minket lázba hozni, de 15 év alatti kóstolóink azonnal nagy rajongók lettek. Jóval hígabb a többi joghurtnál, így aztán jobban csúszott, szerencsére nem volt erőteljes mellékíze, ami ezeknél a trópusi ízeknél igen gyakori.

 

Ivójoghurtokat teszteltünk

 

Probiotic drink
Az íz egyértelműen visszaadta az eperturmixok hangulatát, ezért simán bevállalnánk akár uzsonnára is. Közepesen sűrű állaga miatt könnyen „lecsúszott” és még el is telített minket, úgyhogy bármikor gond nélkül újra kóstolnánk.

 

Ivójoghurtokat teszteltünk

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top