Illatos zsályás malacsült
Hozzávalók:
1 kg bőrös malackaraj
1 marék zsálya
4 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors
Elkészítés:
A malacot a csontok mentén nagyjából felszeletelem úgy, hogy a csont azért még összetartsa a húst. A fokhagymát vékonyra szelem. A szeletek közé sót, borsot szórok, zsályát morzsolok, és a vékonyra vágott fokhagymákat is közé ügyeskedem. Kattints a recept folytatásáért!
Mexikói tüzes malacoldalas
Hozzávalók:
1 evőkanál méz
1 teáskanál chilipaprika-krém (Erős Pista is lehet)
fél evőkanál currypor
1 evőkanál mustár
1,5 kg oldalas (csonttal együtt)
1 mokkáskanál só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az oldalasokat bekenjük a hozzávalókból kevert páccal, és néhány órán keresztül érleljük. A páccal együtt egy tepsibe tesszük az oldalasokat, és kevés vizet öntünk alá. Kattints a folytatásért!
Szicíliai malacragu aszalt paradicsommal és pecorino sajttal
Hozzávalók:
2 db vöröshagyma kockákra vágva
4 gerezd fokhagyma szeletelve
1 teáskanál fekete bors egész
1 kávéskanál tengeri só
3 dl száraz olasz vörösbor
1 kg parázs burgonya
2 szál rozmaring
1 köteg friss petrezselyem, apróra vágva
15 dkg pecorino sajt
0,5 dl olívaolaj a sütéshez
10 dkg aszalt paradicsom
1 kg bőrös malacoldalas, lapocka
Elkészítés:
A bőrös malachúst csonttal együtt nagyobb darabokra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megpirítjuk. Egy fazékba rakjuk és hozzáadjuk az összevágott hagymát, fokhagymát, rozmaringot, sót és egész borsot, felöntjük vízzel és lassú párolással puhára pároljuk.
A malacdarabokat kiszedjük, majd a megmaradt szafthoz hozzáöntjük a vörösbort, sűrűre forraljuk, majd átszűrjük. A recept folytatásáért kattints!