Forrás: marthastewart.com |
Vörös pezsgő éjfélre
Hozzávalók:
behűtött jó minőségű száraz pezsgő
2 teáskanál ribizli- vagy áfonyapüré poharanként
Elkészítés:
A pohár aljába tegyünk két kanál pürét, majd lassan csorgassuk rá a pezsgőt. Vigyázat, itatja magát, és nagyon hamar a fejünkbe száll.
Forrás: marthastewart.com |
Gyömbéres pezsgő
Hozzávalók
3 centi gyömbér reszelve
4-5 evőkanál cukor
1 üveg száraz pezsgő
víz
Elkészítés:
A gyömbért a cukorral és nagyjából 1 deci vízzel felfőzzük, állandó kevergetés mellett 8-10 percig forralhatjuk, hogy a gyömbér íze jól kijöjjön. Majd szűrjük le és felhasználásig tegyük a hűtőbe.
A pezsgőt hűtsük be. A poharak aljára tegyünk egy teáskanálnyi gyömbért és öntsük rá a pezsgőt. Frissítő és kicsit csípős italt kapunk.
Forrás: marthastewart.com |
Narancsos pezsgőkoktél
Hozzávalók (poharanként):
1,5 dl pezsgő
2 centis narancshéjdarab
2 cl narancslikőr
1 cl narancslé
Elkészítés:
A narancslevet és a likőr pohárba öntjük, majd ráöntjük a pezsgőt, végül a narancshéj olaját ráfacsarjuk és rádobjuk a héjat. Azonnal megisszuk.