Krémes finomság Hollywood krémjének |
Pistou ravioli pisztáciakéregben, arugulával, füstölt paradicsommal, kabochakompóttal és burrata sajttal – ezzel a még kimondani sem egyszerű előétellel indított a vasárnapi Golden Globe-díjátadón a Beverly Hilton Hotel séfje, Suki Sugiura.
De a japán sztárszakács nem bízta a véletlenre, és arra az esetre, ha az erős kezdéstől a sokat látott hollywoodi sztárok nem jöttek volna kellően zavarba, még extrább főtétellel készült: misóban és szakéban marinált csendes-óceáni sügérrel grillezett királyrák laskagombával, valamint vargányás, fenyőmagos, fűszernövény-ragus bélszínsteakkel. A halhoz és a husihoz még sherrys gyömbéres tamariszószt, sült kifliburgonyát, csíkos céklát, bébi kínai kelt és bébisárgarépát csipegethettek. Persze valószínűleg az egész fogás mikroszkopikus nagyságban volt elérhető, nehogy a dívák elhízzanak a nagy ünneplésben.
A desszertről és a díj nélkül búslakodó színészek és színésznők jókedvéről pedig a sztárcukrász, Thomas Henzi gondoskodott. Kíváncsiak lennénk, hogy a karcsú dívák közül hányan vállalták be az édes finomságot, ami nem volt más, mint ropogós mandulás csokoládéterrine akácmézzel, karamellel és friss eperrel.
|
|
A nem mindennapi vacsorára pedig speciálisan az eseményre érlelt, 2002-es Moet & Chandon pezsgővel koccinthattak a jóllakott vendégek. Azt pedig ugye már mondani sem kell, hogy a környezetvédők ismét hangosan tiltakoztak amiatt, hogy a fogások alapanyagait túlságosan messziről kellett az Államokba szállítani, és persze mindent repülővel.