Gasztro

Ezt ették a sztárok a Golden Globe-díjátadón

A vasárnapi Arany Glóbusz-díjak átadását követően Hollywood éhes krémjének sztárszakácsok kedveskedtek puccos vacsival. Utánajártunk, miből evett többek között Jolie és Winslet.
Krémes finomság Hollywood krémjének
Krémes finomság Hollywood krémjének

Pistou ravioli pisztáciakéregben, arugulával, füstölt paradicsommal, kabochakompóttal és burrata sajttal – ezzel a még kimondani sem egyszerű előétellel indított a vasárnapi Golden Globe-díjátadón a Beverly Hilton Hotel séfje, Suki Sugiura.

De a japán sztárszakács nem bízta a véletlenre, és arra az esetre, ha az erős kezdéstől a sokat látott hollywoodi sztárok nem jöttek volna kellően zavarba, még extrább főtétellel készült: misóban és szakéban marinált csendes-óceáni sügérrel grillezett királyrák laskagombával, valamint vargányás, fenyőmagos, fűszernövény-ragus bélszínsteakkel. A halhoz és a husihoz még sherrys gyömbéres tamariszószt, sült kifliburgonyát, csíkos céklát, bébi kínai kelt és bébisárgarépát csipegethettek. Persze valószínűleg az egész fogás mikroszkopikus nagyságban volt elérhető, nehogy a dívák elhízzanak a nagy ünneplésben.

A desszertről és a díj nélkül búslakodó színészek és színésznők jókedvéről pedig a sztárcukrász, Thomas Henzi gondoskodott. Kíváncsiak lennénk, hogy a karcsú dívák közül hányan vállalták be az édes finomságot, ami nem volt más, mint ropogós mandulás csokoládéterrine akácmézzel, karamellel és friss eperrel.

 
Az előétel
Az előétel
 
A főétel
A főétel
Fotók: huffingtonpost.com

A nem mindennapi vacsorára pedig speciálisan az eseményre érlelt, 2002-es Moet & Chandon pezsgővel koccinthattak a jóllakott vendégek. Azt pedig ugye már mondani sem kell, hogy a környezetvédők ismét hangosan tiltakoztak amiatt, hogy a fogások alapanyagait túlságosan messziről kellett az Államokba szállítani, és persze mindent repülővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top