Csirkés torillatekercs római köménnyel |
Hozzávalók 4 kevéssé éhes és 2 nagyon éhes fő részére:
A tortillalaphoz
50 dkg liszt – 80 forint
1 teáskanál sütőpor – 30 forint
1 teáskanál só – kamra
0,5 dl olaj – kamra
3 dl langyos víz
A töltelékhez
4 db felső csirkecomb 500 forint
ízlés szerint római kömény – kamra
4-5 evőkanál krémsajt 250 forint
1 fej vöröshagyma 30 forint
1 gerezd fokhagyma – kamra
olaj, só, bors – kamra
ízlés, igény és pénztárca szerint kaliforniai paprika – 150 forint
Összesen: 1040 forint
Elkészítés:
A tortillához a lisztet elkeverjük a sóval majd a sütőporral, majd hozzáöntjük az olajat és a víz egy részét (nagyjából a harmadát). Miután kicsit elkevertük, apránként hozzáadjuk a maradék lisztet, és rugalmas, de nem ragadós tésztát gyúrunk belőle. Az így kapott tésztát nyolc egyforma részre vágjuk, majd fél órát pihentetjük. A csendespihenő után lisztezett vagy olajozott deszkán vékonyra kinyújtjuk, és serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. (2-3 perc alatt.)
A töltelékhez a csirkecombot kifilézzük és húst 2 centis kockákra vágjuk. A hagymát vékony félkarikákra vágjuk. A húst a fokhagymával, sóval és borssal összedolgozzuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpároljuk a hagymát, s amikor már majdnem barna, rádobjuk a húst, és azt is megpirítjuk. Közben mokkáskanálnyi római köményt dobunk rá és hozzákeverjük a krémsajtot. Szükség esetén még adunk hozzá sót és borsot.
Az így elkészített ragut a tortillalapokba töltjük a csíkokra szeletelt paprikával együtt.
1. rész
Sütőtökös gnocchi spenóttal