Hagymakrémleves körtével
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg vöröshagyma felszeletelve
1/2 kg körte felkockázva
4 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 kis pohár tejföl
5 dkg vaj
3 löket olívaolaj,
2 kiskanál szárított oregánó
1 liter húsleves (lehet kockából is)
fahéj, só és bors
Elkészítés
A hagymákat a vaj és az olaj keverékén megpuhítjuk. Figyeljünk arra, hogy a hagyma ne barnuljon meg. Melegítsük föl a levest, és öntsük vele nyakon a hagymás keveréket. Rakjuk bele a körtét, az oregánót, forraljuk kb. 15 percig, és vegyük le a tűzről a lábost. Kattints a folytatásért!
Krémleves sült csirkéből chilis húsgombóccal
Hozzávalók 4 személyre:
1 darab csirkecomb
1 darab csontos csirkemell
só, kakukkfű
kevés étolaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1,5 l csirkehúsleves
25 dkg túró
fél csokor petrezselyem
1 darab chilipaprika
Elkészítés
A csirkemellet és a combot besózzuk. A bőre alá töltjük a felszeletelt fokhagymát és a friss kakukkfű leveleit. Bekenjük olajjal, tepsibe tesszük, és 200 C fokos sütőben ropogósra, barnára sütjük.
Mikor kissé kihűlt, lefejtjük a combról és a mellről az összes húst. A csontokat a csirkehúslevesbe tesszük, fedő alatt 20 percig főzzük, majd leszűrjük. A folytatásért kattints!
Harmath Csaba tudja a tutit: Nátha elleni gyógyleves
Hozzávalók két náthás embernek: 1 l csirke alaplé 5 dkg pecorino sajt (nekem ez volt épp itthon, bármilyen jó kemény sajt megteszi) Az az igazság, hogy a hétvégén iszonyatosan megfáztam. Minden bajom volt. Olyan, amikor kinyitod a szád és nem tudod, hogy köhögj vagy tüsszents, vagy esetleg más is kijön belőled. Tudom, ilyenkor mindenki a pálinkára vagy a pálinka–chili-kombóra, vagy esetleg a fokhagyma–pálesz párosra esküszik. Csak hát én nem szeretem a pálinkát. Ellenben szeretem az egyszerű krémleveseket. Gondoltam a sok jó tulajdonságot érdemes egyben bevenni. Nem kellett sok, én a fenti mennyiségnek csak egy bögrényi részét fogyasztottam el, de jól is esett. Hát így született ez a kis szörny, ami iszonyat megizzasztott, de el is múlt minden bajom másnap reggelre! A receptért kattints! |